'Restauratie' van een inmiddels wat oudere PC

Status
Niet open voor verdere reacties.

dominiqu3

Gebruiker
Lid geworden
22 feb 2006
Berichten
397
Hallo! ;-)

Ik ben een 'oudere' Medion PC van thuis aan het 'restaureren' (Modelpagina: http://www.medion.de/md8830/nl/noflash.html / Specs: http://www.medion.de/md8830/nl/_content/ausstattung/index.html)
Een aantal ventilatoren erin maakten nogal wat herrie (voeding, processor en videokaart)
Inmiddels heb ik er een nieuwe 600watt voeding in gezet (http://tweakers.net/pricewatch/222251/ocz-modxstream-pro-600w.html) en een goede nieuwe ventilator voor op de processor!

Zou deze videokaart er goed in passen? (volgens mij is het slot PCI-e)
http://tweakers.net/pricewatch/279809/asus-engtx550-ti-dc-di-1gd5.html

en zal ik nog een geheugen uitbreiding doen? Of gewoon op den duur een nieuwe PC in elkaar zetten?

Groeten,
Do
 
Wat wil je er mee gaan doen?

Een 600W voeding is voor zo'n PC echt enorme overkill op dit moment. Als je voor dat budgetsegment gaat (120 euro), zou ik een AMD 6850 overwegen en geen nvidia 550.

De E4500 is een budgetprocessor. Prima als je doel tekstverwerken e.d. is. Als je echt zwaardere games wil gaan draaien zul je op den duur niet ontkomen aan een vervanging.
 
Deze PC gebruik ik voor Multimedia ontwerp (web, video en foto > Adobe Master Collection CS5)

De voeding is gekocht om op-den-duur in een nieuwe PC te gaan zetten :)
Qua processor heb ik nog geen problemen ondervonden... en gezien de PC verder niet traag is en alleen de ventilator van mijn videokaart stuk is (ook echt niet meer aan de gang te krijgen is dus) ben ik aan het rondkijken naar een videokaart die ik ook weer in de toekomst in een PC kan zetten met een i5 of i7 processor.... (deze info had ik eigenlijk even eerder moeten geven ;-))

Mijn opstelling is momenteel 2x een 25" HD scherm

Vanwaar de AMD en geen nvidea als ik zo brutal zijn mag? ;-)
en nog verder advies?
 
Simpelweg omdat de 6850 sneller is dan de 550 voor hetzelfde geld. Vaak is de 560ti dan wel weer aantrekkelijk (maar dat wisselt ook elke maand).

Echter zelfs als je gaat upgraden naar een i5 is dat samen met een 6850 nog steeds geen reden om een 600W voeding te nemen. Zelfs niet als je 2x een 6850 neemt. Maar goed, een voeding kan ook 20 jaar mee met wat geluk, dus het is ook weer niet een ramp.
 
Ahh ok ;-) Dan haal ik vanmiddag een 6850 op! :)

De 600W voeding was eigenlijk gewoon om alle opties voor in de toekomst open te houden, plus dat die voeding gewoon enorm goede recensies had ;-)

Overigens had ik al wel wat in de PC aangepast > Orginele 500 GB schijf is een 'download schijf' geworden, verder zit er een 1 TB data schijf in en een 1 TB schijf die als backup schijf functioneert en tevens ook naar mijn Synology server backupt.
De schijf waar het OS op draait is een OCZ Vertex 2 120GB (met laatste firmware) andere schijf met oudere firmware is toevallig afgelopen week stuk gegaan (standaard OCZ probleem bij oude firmware lees ik online)

Zodra de PC te langzaam wordt wordt de volgende stap een nieuwe Mobo en processor, en dan is deze weer compleet 'nieuw' ;-)
 
Ik ga toch maar een nieuwe samenstellen denk ik ;-)
De videokaart is te groot voor mijn moederboard (valt over mijn SATA2 connectors)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan