Sims 3 Mods probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.

JobNij

Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2009
Berichten
190
Hallo allemaal,

ik heb de Sims 3 gedownload (al een poos geleden) en gisteren ben ik gaan proberen om Mods te downloaden. Maar als ik de aanwijzingen volg (zie hieronder) werken de mods nog steeds niet! Ik heb Sims 3, Sims 3 Wereldavonturen, Sims 3 Ambities. Ik weet zeker dat (sommige) mods compatibel zijn met mijn versie (4.0.87.006001). Ook heb ik gelezen dat sinds de 3.3 update, je een melding krijgt als er Mods zijn gevonden, ookal zijn die mods niet compatibel met de nieuwste versie. Maar ik krijg ook geen melding?!
Alle spellen zijn gedownload, en dus gecracked en met een 'key' gegenereert door een 'keygen'.

Hoe krijg ik de Mods werkend?!




MODS VOOR SIMS 3:

Je maakt in de map waar sims3 alle opgeslagen spellen opslaat ( ...\Documents\De Sims 3\) een map met de naam "Mods", binnen die map maak je ook weer een map met de naam "Packages"
Je krijgt Mods als een '.package' bestand, en die moet je in: "Documents\De Sims 3\Mods\Packages" zetten. Dan doe je in de "...\Documents\De Sims 3\" een bestand met de naam "resource.cfg", waarin dit staat:
Code:
Priority 501
DirectoryFiles  Mods/Files/... autoupdate
PackedFile Mods/Packages/*.package
Priority 500
PackedFile Mods/Packages/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Mods/Packages/*/*/*/*/*.package
(plakken in Kladblok, opslaan als 'resource.cfg')

Als je dit hebt gedaan zouden de mods moeten werken.
 
Alleen het aanmaken van de mappen en het plaatsen van de mods is niet voldoende. Je zal ze ook nog meoten installeren door er dubbel op te klikken.

Tevens zijn er programmatjes in omloop (zoals hier: http://www.modthesims.info/) die de mods voor je installeren. Let daarbij wel op de beschrijvingen bij de verschillende progjes.
 
Ik heb monkey installer geïnstalleerd (had ik eerder al gedaan). Maar die verplaatst de .package bestanden toch ook alleen maar naar de map 'mods/packages'? En als ik op die bestandjes klik, worden ze meteen verplaatst door monkey installer.
Waarmee moet ik ze dan installeren??
 
Dat gaf ik al aan in mijn vorige post. Dubbelklikken.

Maar je ziet de mods niet verschijnen in het spel?

Weet je zeker dat de mods gemaakt zijn voor jou spel n niet met behulp van een uitbreiding die je niet hebt? Want dat maakt ook verschil, een mod die gebruik maakt van wereldavonturen terwijl jij alleen de basis hebt, zal niet verschijnen.
 
Maar waarmee moet ik ze dan openen met die dubbelklik?! Ik heb de tutorial gevolgd die ik op de thesimsresource.info zag staan, maar dat werkte dus niet. En als ik dubbelklik, dan worden ze dus geopend met monkey installer, en die geeft dan een melding: 'could not find a valid directory to install to!'

ik heb alle uitbreidingen (zonder luxe accessoires) en ik heb erop gelet dat ze compatibel zijn met mijn versie. En volgens internet zou ik dus een melding moeten krijgen over de aanwezigheid van Mods, zelfs als ze niet compatibel zouden zijn...

En het probleem is dus dat ze gwoon niet werken! Als ik de 'nobuildingsparkles' mod probeer te gebruiken (dus in de map plakken) dan heb ik nog steeds de 'buildingsparkles'...
 
Heb jij de map mods wel op de juiste plaats staan? Bij mij staat die namelijk gewoon op de lokatie waar het spel geinstaleerd staat. Bij mij is dat D:\Games\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages. Daar heb ik het spel geinstalelerd staan en in mijn documenten staat bijvoorbeeld de map saves.

Dit leid ik af uit
'could not find a valid directory to install to!'
 
Bij mij zijn het basisspel en wereldavonturen geïnstalleerd op mijn C:\ schijf, en ambities op mijn externe harde schijf (bij gebrek aan ruimte op de C:\)
ik heb in de map Mijn documenten staat de mods map. Want (dat heb ik iig gelezen) daar moet je sinds de update na 1.27.nogwat je mods plakken...
Ik heb ook al geprobeerd de mods in de program files proberen te zetten, maar dat werkte ook niet.
(geïnstalleerde Sims games staan dus in C:\Program Files\Electronic Arts\De Sims 3 (wereldavonturen)\ en in L:\program files\electronic arts\de Sims 3 ambities\. de mods staan in C:\Documents\Electronic Arts\De Sims 3\Mods\Packages)
 
sommige "mods" zijn gewoon the sims 3 downloads en moet je in de map downloads plaatsen
 
En DAT is nu juist het probleem...
Die gids heb ik precies gevolgd, maar het werkt niet op die manier...

En daarom heb ik hier de vraag gesteld of iemand wist waar het aan zou kunnen liggen...
 
Dan moet ik helaas even passen. Ook ik heb die gids gevolgt en dat werkt voor mij prima.

Misschien alleen dit nog, plaats de mods eens in de map bij de laatste uitbreiding ipv die van het basis spel.

En de eigen installer van het spel dan, die werkt ook niet?
 
Sims3Launcher werkt niet. Ik zal zo ff proberen of het werkt als ik ze in de nieuwe map zet. Toch lijkt hief me onlogisch, want als mijn opgeslagen spellen staan wel gewoon op de C:\ schijf...
 
Savegames staan NIET op dezelfde lokatie als de mods! De savegames staan in mijn documenten en de mods daar waar het spel geinstalleerd staat.

Voorbeeld:
Mijn savegames staan hier: C:\Users\Eigenaar\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Saves
Mijn mods staan hier: D:\Games\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages
En hier: D:\Games\Electronic Arts\De Sims 3 Wereldavonturen\Mods\Packages (de uitbreiding)

D: is waar mijn spel geinstalleerd staat. Het kan bij jou beide c: zijn, maar je saves staan nog steeds elders op de c: schijf.
 
Laatst bewerkt:
Maaruh.. Als ik de 'guide' van modthesims volg, (en ik heb mijn spel hoger dan versie 1.27 gepatcht) dan moet ik de Mods juist wel in mijn documenten opslaan!
Of lees ik nu scheef?!
 
Je leest niet scheef. Ik heb het zo, gepatched en al en mijn mods werken prima. Blijft vreemd dus. Moet ook eerlijk zeggen dat ik het ook niet meer weet nu.
 
Het werkt eindelijk... Ik heb gewoon als een kip zonder kop op alle mogelijke plekken die mods opgeslagen, en nu werkt het eindelijk...

Heel erg bedankt!
 
Niet vervelend bedoelt maar, hahahhahaahah. Wazig gedoe soms zo'n spel!

Wat als je ze nu op 1 lokatie weg haalt en kijkt of ze het nog doen. Werkt het niet weer terug zetten en andere lokatie verwijderen. Op die manier zou je dus achter de juiste lokatie moeten kunnen komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan