Sims

Status
Niet open voor verdere reacties.

greenlion

Gebruiker
Lid geworden
12 aug 2004
Berichten
11
Als ik The Sims opstart krijg ik volgende "protection error": Debugger detected - please close it down and restart!

Wat kan die debugger zijn ?
 
debugger

Dr. Watson instellenDr. Watson (Drwtsn32.exe) wordt in de systeemmap geïnstalleerd wanneer u Windows installeert. De standaardopties worden ingesteld als Dr. Watson voor de eerste keer wordt uitgevoerd. Het programma kan voor het eerst worden uitgevoerd als er een programmafout optreedt of als u Dr. Watson zelf opstart.

Als een programmafout optreedt in Windows, zoekt het systeem naar een handler voor de afhandeling van dergelijke fouten. De fouthandler handelt fouten af die optreden tijdens het uitvoeren van een toepassing. Als door het systeem geen handler wordt gevonden, wordt nagegaan of er op dat moment geen fouten worden opgespoord in de toepassing en wordt de fout als nog niet afgehandeld beschouwd. Vervolgens worden niet-afgehandelde fouten verwerkt via de Register-editor, waarin naar een debugger wordt gezocht.

In de Register-editor wordt gekeken onder de sleutel \\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\HuidigeVersie\AeDebug naar de vermeldingen Debugger en Automatisch. De waarde voor Debugger geeft de opdracht aan voor de debugger waarmee programmafouten worden geanalyseerd. Als de waarde voor de debugger is gevonden, gaat het systeem na of de waarde voor Automatisch nul is of één.

Als de waarde voor Automatisch nul is, genereert het systeem een berichtvenster waarin u ervan op de hoogte wordt gesteld dat een programmafout is opgetreden. Als bij Debugger de opdracht voor een geldige debugger wordt aangegeven, bevat het berichtvenster twee knoppen: OK en Annuleren. Als u op OK klikt, wordt de toepassing beëindigd. Als u op Annuleren klikt, wordt de opgegeven debugger gestart. Als de waarde voor Debugger leeg is, bevat het berichtvenster alleen de knop OK en wordt er geen debugger gestart.
Als de waarde voor Automatisch één is en bij Debugger de opdracht voor een geldige debugger wordt aangegeven, start het systeem automatisch de debugger en wordt er geen berichtvenster gegenereerd.
Als Windows wordt ingesteld op uw systeem, wordt de waarde voor Automatisch standaard ingesteld op één en bevat de waarde voor Debugger de opdracht waarmee Dr. Watson wordt gestart. Dit betekent dat, als er een programmafout optreedt, Dr. Watson voor Windows automatisch een diagnose maakt van de fout en de desbetreffende diagnostische gegevens vastlegt.

Als u een andere toepassing dan Dr. Watson hebt gebruikt als standaarddebugger, en u wilt overstappen op Dr. Watson, gaat u naar de opdrachtregel en typt u de opdracht drwtsn32 -i om Dr. Watson te starten. Door -i te typen, zorgt u ervoor dat de noodzakelijke wijzigingen worden aangebracht in het register.

Dr. Watson kan zo worden ingesteld dat het programma meer specifieke informatie voor foutopsporing genereert als de juiste symbolen zijn geïnstalleerd en het zoekpad voor deze symbolen is ingesteld. Als u dit wilt doen, moet u eerst de symbolen kopiëren van de Windows-cd-rom naar een nieuwe map op de computer. Vervolgens moet u een nieuwe systeemomgevingsvariabele maken. Ga eerst naar de systeemhoofdmap op de computer en maak een nieuwe map met de naam Symbolen. Ga vervolgens naar \\Support\Debug\i386 op de cd-rom en kopieer de symbolen naar de map Symbolen die u op de computer hebt gemaakt. Nadat de symbolen zijn gekopieerd, maakt u een nieuwe omgevingsvariabele voor het systeem. Als u de nieuwe omgevingsvariabele voor het systeem maakt, moet u _NT_SYMBOL_PATH typen als naam voor de variabele en %systemroot%\Symbool als waarde voor de variabele. U kunt verschillende symbolen op verschillende locaties installeren, die door middel van puntkomma's van elkaar zijn gescheiden, en naar elk van deze locaties verwijzen met behulp van dezelfde omgevingsvariabele. Vergeet niet variabelen op te nemen voor toegevoegde service packs. Voorbeeld: _NT_SYMBOL_PATH=%systemroot%\symbool; %systemroot%\hotfixes;%systemroot%\symbolenNt4Sp3


Bron: Help van XP.;)
 
Register AeDebug

Puppie,

ik vind volgende gegevens in het register:
(Standaard) REG_SZ (geen waarde ingesteld)
Auto REG_SZ 1
Debugger REG_SZ drwtsn32 -p %ld -e %ld -g
UserDebuggerHotKey REG_DWORD 0x00000000 (0)


Wat moet ik wijzigen ?
 
Ik heb het volgende gevonden op http://support.microsoft.com/?kbid=812759

Spelprogramma's: Foutbericht: Er is een debugger aangetroffen: verwijder de debugger en probeer het opnieuw
Knowledge Base Artikel-ID : 812759
Laatste beoordeling : vrijdag 19 november 2004
Wijziging : 4.1
Op deze pagina
Symptomen
Oorzaak
Oplossing
Referenties

Symptomen
Wanneer u probeert een van de spellen te starten die aan het begin van dit artikel worden vermeld, wordt een foutbericht van de volgende strekking weergegeven:
Er is een debugger aangetroffen: verwijder de debugger en probeer het opnieuw
Oorzaak
Dit probleem kan optreden in de volgende gevallen: • Er worden programma's (bijvoorbeeld een antivirusprogramma of foutopsporingssoftware) op de achtergrond uitgevoerd die problemen opleveren met de opstartprocedure van het spel.
• Uw geluidskaart of de stuurprogramma's voor de geluidskaart zijn verouderd.
• Er is een Creative Audigy-geluidskaart in uw computer geïnstalleerd. Deze geluidskaart kan conflicteren met het opstartproces van het spel.

Oplossing
U kunt dit probleem oplossen door de volgende methoden in de aangegeven volgorde uit te voeren.

Opmerking Bij methode 4 en 5 wordt ervan uitgegaan dat u een Creative Audigy-geluidskaart hebt geïnstalleerd.
Methode 1: De naam van het bestand Amdfix.sys wijzigen
1. Klik op Start en klik op Zoeken.
2. Typ amdfix.sys in het vak De volledige of gedeeltelijke bestandsnaam.
3. Klik op Nu zoeken.
4. Klik in de lijst met zoekresultaten met de rechtermuisknop op Amdfix.sys, klik op naam wijzigen en wijzig de naam van het bestand in Amdfix.sys.oud.
5. Start de computer opnieuw op.
Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u verder met methode 2.
Methode 2: De computer opnieuw starten met de procedure voor schoon opstarten
Wanneer u Microsoft Windows op de normale manier start, worden er verschillende programma's automatisch gestart en op de achtergrond uitgevoerd. Dit kunnen ook antivirusprogramma's en systeemhulpprogramma's van andere fabrikanten zijn. Wanneer u een van de spellen uitvoert die aan het begin van dit artikel worden vermeld, kunnen deze programma's een goede werking van het spel verhinderen. Als dat gebeurt, kunt u de computer opstarten met de procedure voor schoon opstarten voordat u een spel speelt. Hierdoor voorkomt u dat de achtergrondprogramma's automatisch worden gestart.

Opmerking U kunt deze procedure alleen uitvoeren wanneer u bent aangemeld als beheerder of als lid van de groep Administrators. Als uw computer is verbonden met een netwerk, kunnen bepaalde netwerkbeleidsinstellingen de uitvoering van deze procedure verhinderen. 1. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
2. Typ msconfig in het vak Openen en klik op OK.
3. Open in het hulpprogramma voor systeemconfiguratie het tabblad Algemeen en klik op Selectief (opstarten).
4. Schakel onder Selectief (opstarten) de volgende selectievakjes uit: • Het System.ini-bestand verwerken
• Het Win.ini-bestand verwerken
• Systeemservices in het geheugen laden
• Opstartonderdelen in het geheugen laden

5. Open het tabblad Services, schakel het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen uit en klik op Alles uitschakelen.
6. Klik op OK en klik op Opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten.
Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u verder met methode 3.
Methode 3: De stuurprogramma's voor de geluidskaart bijwerken
Vraag bij de fabrikant van uw audioapparatuur naar de nieuwste versie van het stuurprogramma voor uw geluidskaart en installeer deze. Zie de sectie 'Verwijzingen' in dit artikel als u contact wilt opnemen met de fabrikant van uw geluidskaart. U kunt ook de volgende Microsoft Windows Update-website bezoeken om vast te stellen of er geschikte updates voor stuurprogramma's beschikbaar zijn:
http://windowsupdate.microsoft.com
Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u verder met methode 4.
Methode 4: Disable the Creative Welcome Menu
1. Click Start, point to Programs, point to Sound Blaster Audigy, and then click Welcome Menu.
2. Click to select the Do not show this again check box, and then click Close.
Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u verder met methode 5.
Methode 5: Configure Audigy in the System Configuration Utility
1. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
2. In the Open box, type msconfig, and then click OK.
3. In the System Configuration Utility window, click the Startup tab.
4. Click to clear each Audigy-related check box, and then click OK.

------------------------------------------------------------------------
Methode 1: bestand Amdfix.sys niet gevonden op mijn PC

Methode 2: is volgens mij geen echte oplossing. Ik wil enkel het programma dat het conflict veroorzaakt uitschakelen.

Methode 3-4-5: Ik heb geen Sound Blaster Audigy geluidskaart

Please help me
:(
 
Heb je het onderstaande al gedaan,

Dit probleem kan optreden in de volgende gevallen: • Er worden programma's (bijvoorbeeld een antivirusprogramma of foutopsporingssoftware) op de achtergrond uitgevoerd die problemen opleveren met de opstartprocedure van het spel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan