'Stealth Trojan' epidemie

Status
Niet open voor verdere reacties.

lokoloko

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
3 jan 2002
Berichten
3.501
Vrees voor 'Stealth Trojan' epidemie

Online virusbestrijder BitDefender waarschuwt gebruikers voor een zogeheten Trojan downloader, een slim computervirus dat zich razendsnel verspreidt en beveiligingssoftware handig weet te ontduiken.

Volgens BitDefender vermomt de Trojan zich continu. De kwaadaardige code wordt het gebruikt om andere malware te verspreiden, zoals versies van Swizor of Qhost Trojan s.
BitDefender was de eerste aanbieder van beveiligingssoftware die alle bekende versies van de Trojan wist op te sporen en haar gebruikers beveiligde via direct beschikbare updates.

"Trojan.FatObfus.Gen is ontworpen om niet gedetecteerd te worden door anti-virussoftware en om het werk van virusanalisten zo moeilijk mogelijk te maken", zegt Sorin Dudea, BitDefender Antivirus Researcher.

Als het virus eenmaal een computer weet binnen te dringen, verschuilt het zich in een proces van Internet Explorer vanwaar het begint met downloaden en installeren van andere malware. Zelfs wanneer andere antivirusprogramma’s virussen ontdekken die de Trojan installeert, wordt de Trojan zelf niet gevonden.

"De hoge snelheid van verspreiding doet vermoeden dat de Trojan actief ‘gezaaid’ is, met behulp van bot-netwerken, kwetsbaarheden of geïnfecteerde websites.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan