• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Sterrenclassificatie in excel

Status
Niet open voor verdere reacties.

Hidioso

Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2009
Berichten
48
Ha!

Ik probeer beoordelingen 1 t/m 5 weer te geven in excel als ster.

dus bij 1, 1 ster, 2, 2 sterren, etc.

Zou mooi zijn als het 3,5 is, dat hij dan ook 3,5 sterren aan kan geven.

Dank!
Hidioso
 
Hai Hidioso,

Ooit eens gevonden op een website:

Begin met het maken van 2 sterren via Autovormen. Toon de werkbalk Tekenen via Extra > Aanpassen&hellip Op die werkbalk klik je op Autovormen, dan "Sterren en vaandels", en dan een ster. Je mag uiteraard ook een andere autovorm kiezen.
Teken een ster ergens op je werkblad. Tip: als je Shift ingedrukt houdt bij het slepen, is de verhouding hoogte / breedte constant. Klik met rechtermuisknop op de ster, en bij de opmaak van de autovorm kies je voor een rode opvulkleur.
Ben je klaar, kopieer dan de ster. Pas de tweede ster aan met een witte opvulkleur, en belangrijk, zet die op transparant (zelfde dialoogvenster).
Selecteer de cellen met de quoteringen. Kies voor Invoegen > Grafiek…. Neem een Staafdiagram, en vervolgens een Gegroepeerde staaf. In het volgende scherm zet je de labels voor de Categorie-as als zijnde de filmnamen (in mijn voorbeeld). [Het Excel bestand hierboven bevat een leuke techniek in kolom D om zowel filmnaam als quotering als label te gebruiken.]
Vul de overige schermpjes ook in, o.a. de grafiekopties. Rasterlijnen mogen uit, legende hoeft niet, andere labels ook niet, en ook geen gegevenstabel. Een grafiektitel mag je opgeven indien gewenst. Kies de locatie van de grafiek.
En nu begint het interessante werk. Kopieer de rode ster, klik een balk aan op de grafiek en kies Bewerken > Plakken (Ctrl-V). Je krijgt nu 1 ster per balk. Klik met de rechtermuisknop op de ster, en kies Tekengebied opmaken. Vervolgens ga je voor Opvuleffecten en bij Afbeelding klik je de optie "Stapelen en aanpassen aan" aan. Neem 1 eenheid per afbeelding.
Ben je nog mee? Dan heb je het lastigste achter de rug. Vervolgens voeg je een tweede gegevensreeks toe op de grafiek. Klik met rechtermuisknop op de grafiek, en kies Brongegevens… De waarden voor deze reeks zijn cellen met telkens het maximum te behalen (hier 10 in het voorbeeld). Aan de labels voor de Categorie-as wijzig je niets. Volg dan dezelfde werkwijze als in het punt hierboven, maar dit keer kopieer je de witte doorschijnende ster.
Laatste stap van het verhaal: klik één van de twee reeksen aan met rechtermuisknop, kies Gegevensreeks opmaken, ga naar de tab Opties, en zet de Overlapping op 100. Klaar !
De rest is nog opmaak / cosmetica. Je kan de horizontale as onderdrukken, de lijn van de verticale as niet laten tonen, het tekengebied geen kleur geven en geen rand, enz.
Bekijk bijlage stergrafiek.xls

Veel succes!!!

Deze info komt van website: www.wimgielis.be
 
Voor een simpele oplossing, zie de bijlage.
 
Vincent/Zapatr

Bedankt!!!

Ga met de oplossing van vincent verder. werkt prima!!
 
Ga met de oplossing van vincent verder. werkt prima!!
Die van mij werkt ook prima hoor (wijzig A1 en het resultaat verschijnt in B1), maar het ligt er natuurlijk maar aan voor welke doeleinden je de geboden oplossingen wil gebruiken.
 
Werkt inderdaad erg goed. alleen het moet ook optisch een beetje tonen, dus ik heb er nu een mooie grafiek van gemaakt. dan worden ook de sterren achter de komma gevuld enzo.

Toch bedankt! altijd fijn om meerdere oplossingen te hebben!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan