Switch met 4 poorten en voeding 5V 2A

Status
Niet open voor verdere reacties.

Senso

Meubilair
Lid geworden
13 jun 2016
Berichten
9.662
Besturingssysteem
W10 Pro en W11 Pro
Office versie
Office 2007 H@S en Office 2021 Prof Plus
Oude situatie. Twee computers, wanneer er 1 aangezet wordt begint de LED op de switch te branden. Computer uit > dan Led op de switch ook uit. De switch is een Anopu via de USB (wit) in oplaadapparaat, krijgt die dan stroom
naar een c-poort van de Anopu.

Zonder voeding werkt de externe schijf niet.

Nieuwe situatie.
Dus gekocht zo'n voedings/oplaad adapter en in stopcontact gestoken en male USB (wit) in de female (blauw) geplugd.
In contactdoos geplugd en externe HDD werkt. Maar bij uitzetten van de pc blijf de LED van de externe HDD knipperen. Lijkt wel of die niet draait, kan niets horen maar wat gebeurd hier dan? De LED van de switch gaat ook niet uit. En op die switch zit geen aan en uit schakelaar. Kan zo'n externe HDD dan uren en uren verbonden blijven met die switch. Is dat knipperen een soort standby?
 
De volgende vraag is dan, kun je zonder meer de plug uit de Externe HDD trekken als deze nog knippert? De pc is dan al uit.
 
Laatst bewerkt:
Zou ik nooit doen... zo'n hub is alleen maar een soort verlengdoos van je USB poort, dus het werkt alsof je rechtstreeks op de USB-poort werkt, dus gewoon op de PC je extern HD/SSD netjes ontkoppelen zoals dat hoort. Dat doe je normaal toch ook? (hoop ik)
 
zo'n hub is alleen maar een soort verlengdoos van je USB poort, dus het werkt alsof je rechtstreeks op de USB-poort werkt,
Het is geen HUB maar een switch. Normaal > externe HDD aangesloten op de pc dan schakel je de pc uit en de led op de externe gaat uit en de schijf is uitgeschakeld en je haalt de stekker uit de HDD. Klaar. Nu schakel je de pc uit en de LED op de HDD blijf knipperen. Dus kun je dan het snoer eruit trekken? Kijk, bij een HUB/dockingstation (Sharkoon) zit er een aan/uitschakelaar op de HUB maar op de switch zit dat niet.
 
Zet eens een weblink naar die switch. Sorry klikte direct op je laatste antwoord en dacht onterecht nog in het hub verhaal te zitten.
Als de PC uit is dan hoort er geen data stroom te zijn, dan zou je hem mogen loskoppelen.
Als ik normaal dat op een PC doe die aan staan, dan gaat bij het ontkoppelen via het icoon in de taakbalk wel het lampje vd externe schijf uit, das blijkbaar toch anders bij een switch.
Staat er nog iets over in de handleiding, wrs niet.
 
In de handleiding staat dat niet. Het is ook wel logisch want je geeft de switch (poorten) stroom en de switch uitschakelen kan niet (stroom onderbreken) wel de aanvoerstekker eruit trekken. Langzaam knipperen is standby.

De WD Smartware (schijf in sleep zetten) is EOL en werkt niet meer op de pc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan