• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Tijd als 'macro'

Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerald Baalhuis

Gebruiker
Lid geworden
14 jan 2006
Berichten
369
Het is vast mogelijk om in Excel op met een bepaalde vaste interval handelingen en/of berekeningen uit te voeren.
In mijn geval gaat het om een productie overzicht van onze oliebollenactie (bij een Scoutinggroep). Elk uur wordt degene die telt (ik dus :)) geacht de gegevens in te voeren in bijgaand werkblad. Op het eerste sheet "Productieoverzicht" moet in de cellen met een witte achtergrond een getal ingevuld worden. Zolas je zult zien worden er dan verschillende totalen gemaakt.
De waarde in de totaal kolom J (J8, J10 enz.) en K (prognose, vast getal) worden op sheet "Hoeveel" overgenomen en uitgeprint.
Is het mogelijk om op/rond elk heel uur een macro te starten die begint op blad "Productieoverzicht" in kolom B en vervolgens gaat naar C, D, E, F en G (achter de tijd in kolom A).
Als al deze cellen zijn ingevoerd door de teller, dan zou het mooi zijn (als het rond 5 uur is)op het sheet "HOEVEEL" cel A1 de inhoud van J8 van blad "Productieoverzicht" en in cel A3 de waarde uit K8 van blad "Productieoverzicht".
Om 6 uur dan de cellen J10 en K10 enz.
Nadat dit is gedaan zou celbereik A1 t/m A6 van blad "Hoeveel"geprint moeten worden en vervolgens gewacht worden tot het volgende uur.

Gerald
 

Bijlagen

  • productie overzicht oliebollenactie 2007.rar
    4,1 KB · Weergaven: 13
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan