Tips voor Lenovo Thinkpad x250 geheugen upgraden

Status
Niet open voor verdere reacties.

LWM

Gebruiker
Lid geworden
4 mrt 2008
Berichten
973
Geen vraag deze keer, maar een tip uit eigen ervaring.
De kleine Lenovo Thinkpad x250 met 5e generatie i5 is een prima laptop voor zwaar rekenwerk, maar heeft t.o.v. zijn voorgangers uit de x serie wel een paar eigenaardigheden waar je tegenop loopt als je het niet verwacht en dus niet weet. Er is bijvoorbeeld maar 1 bankje beschikbaar voor RAM geheugen (internationaal veel boze reacties van kopers). Hij wordt geleverd met 4G RAM DDR3L en dat is (te) weinig. De L staat voor Low voltage en alleen dat (duurdere) type past er in. Even een goedkoop extra 4Gig-je erbij zetten kan dus niet. Je moet de 4G dan vervangen voor één 8 of één 16G DDR3L bankje. Die laatste is -op het moment van schrijven- pas kort beschikbaar, wordt nog weinig gemaakt (door nog maar 1 bekend merk) en is daardoor moeilijk vindbaar en peperduur. Prijzen op internet hangen rond de 375 a 400 euro. Ik mag geen namen noemen, maar er is op internet 1 gerenommeerde leverancier in Nederland die 198 euro vraagt.
Tip twee is hoe je het RAM geheugen moet plaatsen. Er zijn voorbeelden van op YouTube waar ze gewoon na verwijderen van de batterij de bodem eraf halen en geheugens wisselen. Moet je niet zo doen!!!!! De x250 heeft namelijk ook intern een volwaardige batterij en die blijft dus gewoon actief met alle risico's. Je moet daarom eerst via de BIOS deze interne batterij uitschakelen en na openen ook de stekker van die batterij uit het moederbord trekken. Als je precies en duidelijk wilt zien hoe het wisselen moet: http://support.lenovo.com/us/en/pro...series-laptops/thinkpad-x250/videos/VID100591.
Tip drie: veel mensen op internet hebben de acht bodemschroeven er helemaal uit gedraaid, om later te ontdekken dat ze verschillende lengtes hebben. Hoe ze dat uitdraaien doen weet ik niet, want deze schroeven zijn geborgd. Je hoeft ze dus alleen helemaal los te draaien tot ze wiebelen en ze blijven dan netjes in de bodemplaat hangen als je die losmaakt. En gebruik bij het losmaken van de bodem geen metalen schroevendraaier of mes, zoals op sommige filmpjes, maar bv een plastic weggooimesje.
 
Laatst bewerkt:
Kijk, dat is informatie waar een ander iets mee kan, top !
Bedankt hiervoor :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan