Traag opstarten na RAM-uitbreiding

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Richh
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.

Richh

Gebruiker
Lid geworden
19 okt 2009
Berichten
109
Na een lange tijd geen vraag te hebben gesteld, ben ik weer terug!

Mijn probleem is als volgt:

3 maanden geleden heb ik mijn RAM-geheugen uitgebreid via een hardware winkel van 1 gb naar 3 gb.
Alles werkt een stuk sneller, namelijk programma's starten sneller op en het afsluiten duurt nu nog maar 20 seconden (i.p.v. 3 minuten).

Voor de uitbreiding startte Vista in 1 minuut keurig op. Nu staat ie 3 minuten lang te laden in het zwarte ''microsoft corporation'' scherm.
Al met al duurt het ongeveer 5 minuten voordat hij helemaal klaar is.

Dit heb ik al gedaan, maar zonder succes:
- In Msconfig: in het ''opstarten'' menu alleen aangevinkt G data security software en G data security firewall (wel moet ik zeggen dat deze gelijktijdig met de ram uitbreiding is geinstalleerd, is Gdata dan de oorzaak van het traag opstarten?)
- In Msconfig: computer opstarten > time out op 15 seconden
- In Msconfig: computer opstarten > Geavanceerde opties > aantal processors 2
- CCleaner wis vrije ruimte (dit doe ik bijna dagelijks)
- Gedefragmenteerd met Defraggler
- Bepaalde (kan ik niet meer achterhalen) onnodige services uitgeschakeld of automatisch vertraagd laten opstarten

Heeft iemand hier nog meer ervaring mee?
Kan iemand mij helpen om het opstarten sneller te laten verlopen?

BVB!
 
Zou het kunnen dat je ergens een verwijzing hebt naar een netwerkschijf die niet (meer) bestaat?
Dan staat hij gewoon te wachten tot deze antwoord geeft en gaat bij geen antwoord na een bepaalde tijd (Timeout) pas verder.
 
Door even te bedenken of je dat in het verleden ergens hebt gebruikt.
 
Een zichzelf respecterende AV zal altijd een opstartscan uitvoeren, dat kost dus tijd. Windows zal standaard nooit een netwerkverbinding tot stand brengen voordat de FW is ingeschakeld.

Is je nieuwe geheugen hetzelfde merk/model/type als het oude, & vooral: Komt de timing exact overeen: Ideaal kies je gelijke geheugenmodules bij voorkeur zelfs uit dezelfde batch. Anders krijg je schrijf/leesfouten.
 
Ja ik heb ooit een netwerkverbinding aangemaakt, en nu?

Zoals in de tekst staat is het door een hardware winkel geplaatst. Zelfde merk is het niet: 1gb originele (toshiba) en 2gb geen idee welk merk. Hij had het getest en er waren geen foutmeldingen. Dus ik denk dat de fout hier niet aan ligt maar aan iets anders?
 
Is je nieuwe geheugen hetzelfde merk/model/type als het oude, & vooral: Komt de timing exact overeen: Ideaal kies je gelijke geheugenmodules bij voorkeur zelfs uit dezelfde batch. Anders krijg je schrijf/leesfouten.

Zelfde merk is het niet: 1gb originele (toshiba) en 2gb geen idee welk merk.
Dat is gevaarlijk!
Wellicht kun je de specificaties eens controleren met een programma zoals Speccy van Piriform (freeware).

Voor de uitbreiding startte Vista in 1 minuut keurig op. Nu staat ie 3 minuten lang te laden in het zwarte ''microsoft corporation'' scherm.
Al met al duurt het ongeveer 5 minuten voordat hij helemaal klaar is.
Dan lijkt mij dat er iets met de Hardware aan de hand is. Wellicht defecte voeding of moederbord?

CCleaner wis vrije ruimte (dit doe ik bijna dagelijks)
Dat laatste is natuurlijk onzin en schadelijk voor de levensduur van de schijven en defragmenteren moet je ook niet te vaak doen.
 
zelf heb ik zoiets met mijn mac gehad ... is wel wat anders maar toen was het een kapotte harde schijf.. dat kan ook nog dus;)

succes
 
Ok. Ik heb speccy gedownload. Ik zal mijn antwoorden even herhalen:

- Ja ik heb ooit een netwerkverbinding aangemaakt, en nu?
- Dus je mag geen verschillende merken hebben, ik weet dus niet zeker of dit echt zo is
- Hoe kan ik controleren of mijn voeding, moederbord of harde schijf kapot is? Alleen het opstarten gaat langzaam maar verder is er helemaal niets aan de hand. Wat zijn de verdere ''symptomen'' van de kapotte onderdelen?
- Hoevaak moet ik dan de vrije ruimte wissen en defragmenteren?

Speccy geeft dit aan:

helpmij 1.JPG
helpmij ram 1.JPG
helpmij ram 2.JPG
helpmij 3.JPG
 
Laatst bewerkt:
Het meeste moet een hardware-specialist naar kijken. Vrije ruimte wissen is alleen nodig als je zeer privacy-gevoelige informatie op de pc hebt staan. In dit geval niet permanent gewiste bestanden. Of als je pc's ter reparatie aanbiedt of verkoopt. Maar dan zijn er ook nog andere tools.

Defragmenteren doe je alleen als een analyse van de schijf aangeeft dat de fragmentatie boven de 4% zit. Gebruik de Windows defragmentatie en bij voorkeur geen andere programma, want die gokken soms maar wat en krijg je percentages van 60 tot 90% fragmentatie.
 
Ok. Nu krijg ik dus twee adviezen door elkaar.
1) Ik moest de vrije ruimte 1x per week wissen, is dit dan wel voldoende?
2) Ook moest ik per week defragmenteren en dus niet wachten op de 4%, is dit wel goed?

Verder: zijn er geen hardware-specialisten in dit forum?
Ik heb namelijk nog geen oplossing gevonden..........
 
Ok. Nu krijg ik dus twee adviezen door elkaar.
1) Ik moest de vrije ruimte 1x per week wissen, is dit dan wel voldoende?
2) Ook moest ik per week defragmenteren en dus niet wachten op de 4%, is dit wel goed?

Lees nog maar eens terug wat ik geschreven heb en meestal staat daar dan ook nog eens een verklaring bij waarom iets zo is. Ja, je krijgt altijd meerdere en verschillende adviezen. Je moet zelf je verstand gebruiken en keuzes maken. De vraag is altijd, waarom doe ik iets, is het nodig, waar ben ik mee bezig? Als je dat laatste niet weet, kun je het beter niet doen. Te vaak defragmenteren is een belasting en schadelijk voor de harde schijf. Wat denk je dan van dat voortdurend onnodig wissen van die vrije ruimte? Waarom doe je dat? Je doet dergelijke bewerkingen alleen als er (dringende) redenen voor zijn. En dat alles geldt ook voor het gebruik van allerlei pc-boosters, registercleaners e.d. De één vindt zestig fouten en de ander 1100. De gevolgen van reparatie zijn vaak dat je systeem niet meer goed draait.
 
dat is dus duidelijk. Waarom ik het, na een herinstallatie, moest doen was: je computer vanaf begin goed opbouwen zodat op den duur de laptop minder snelheidsverlies heeft en een betere geheugen optimalisatie heeft door elke week alles aan te vinken in ccleaner en elke week te defragmenteren.

''Je moet zelf je verstand gebruiken en keuzes maken''; kijk ik ben geen geweldige pc-specialist en ik heb ook alleen maar een advies gekregen van een pc-kenner, wat blijkbaar dus niet goed is volgens een andere pc-kenner (jij dus). Ik kan pas de juiste keuzes maken als ik voldoende geïnformeerd ben en dit ben ik nu; mijn uiteindelijke beslissing is niet van toepassing in dit onderwerp want helaas kan dit mij niet verder helpen met het opstart probleem.

Alleen vraag ik mij wel af waarom er drie verschillende ''pc-kenners'' zijn: de een zegt elke week, de ander zegt bij 4% en de ander zegt doe het nooit want een NTFS-schijf hoef je niet te defragmenteren want deze regelt alles zelf (ingebouwde defragmentatie of iets dergelijks), een fat32 schijf daarintegen wel want die heeft dat niet...ik hoef hier niet dieper op in te gaan maar waarom zoveel ideeën? Er moet toch maar 1 iets het beste voor de pc zijn? Of moet ik het als een soort van ''leerlingen'' van een bepaalde ''school''?
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan