Trinitron crt scherm kapt met warm weer.

Status
Niet open voor verdere reacties.

GW2

Gebruiker
Lid geworden
14 nov 2012
Berichten
558
Trinitron crt scherm gaat onleesbaar met warm weer. Iemand idee of misschien een klein ventilatortje inbouwen een idee is, en in event. geval van ja, hoe en wat dan ongeveer?
 
Laatst bewerkt:
Eerste wat ik zou doen is de hele buiten en binnenkant van de monitorkap schoonmaken en uitblazen met perslucht, en dan vooral de plekken waar lucht in en uit kan.
Bekijk dan ook een of er in de electronica ook veel stof zit en blaas die dan uit met perslucht (niet te dicht op de componenten richten). Wacht ook minstens een paar minuten met alles weer aansluiten totdat de kou van de perslucht uit de componenten is weggeëbt.

Een ventilator zou niet nodig moeten zijn, omdat een monitor ook bij hoge (kamer-)temperaturen zijn werk kan doen, vandaar het verhaal over stof. Uiteraard ga ik er hier wel vanuit dat er voldoende airflow is boven/achter/rondom de monitor, dus dat je 'm niet "verstikt" in een of andere krappe kast waar de lucht onvoldoende vrij kan rondgaan.

WAARSCHUWING: Zet de monitor eerst een hele tijd uit (de aan-/uit schakelaar, niet evt. standby knop), bijv. de hele nacht, voordat je wat dan ook gaat doen. Hij moet afkoelen én er moet een hoop onderdelen zich eerst ontladen. 1000en volts en/of hoge temperaturen doen je niet veel goed.

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Leek even helemaal schlus, maar ja moest wat proberen, maar toch (lang verhaal) gelukt, warm vandaag, doet nog steeds (afkloppen) zonder minste ........vul maar in. Dus de bedankjes.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan