Veel patches van Microsoft in aantocht...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Veel patches van Microsoft in aantocht

Den Haag, 9.31 uur - Automatisering Gids De volgende ronde Microsoft-patches, die komende dinsdag gepubliceerd wordt, bestaat uit 13 beveiligingsbulletins. Dat heeft het bedrijf laten weten in zijn maandelijkse vooraankondiging. Verschillende van de aan te brengen patches vereisen een herstart van de betrokken systemen.

Ten minste drie van de problemen die in deze bulletins worden aangesneden, hebben de classificatie 'kritiek' meegekregen, wat inhoud dat Microsoft aanraadt de patches onverwijld aan te brengen. Dat geldt in ieder geval voor het besturingssysteem Windows, waar een ongespecificeerd aantal kritieke zwakke plekken zit. In totaal zijn er negen patches voor Windows.

Daarnaast is er een kritieke patch voor een lek in Microsoft Office en Visual Studio, en één voor een zwakte in Microsoft Windows, Windows Media Player en MSN Messenger. Minder belangrijke problemen schuilen in SharePoint Services en Office en in .NET Framework.

De details van de geconstateerde en verholpen problemen worden dinsdagavond bekend bij de publicatie van de patches.
 
Laatst bewerkt:
Misschien niet voor de volle 100% ter zake m.b.t. dit onderwerp, maar kan iemand wat vertellen, (resp. verwijzing geven naar info elders), over de achtergronden van deze 'vatbaarheid' voor inbreuk op de veiligheid van Windows, die deze voortdurende stroom van pleisters noodzakelijk maakt?

- Heeft het te maken met de basisarchitectuur van het systeem?
- Is het anders als je LINUX gebruikt?
- Is het probleem minder als je XP draait i.p.v. Win98SE?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan