Veel sites slecht bereikbaar door storing...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Veel sites slecht bereikbaar door storing

Dinsdag, 15 juni 2004 - Goedbezochte internetportals als Microsoft, Google en Altavista zijn dinsdag slecht bereikbaar als gevolg van een storing bij hostingspecialist Akamai.

Akamai kampt dinsdagmiddag met grote problemen met onder meer het dns-verkeer, zo meldt een ingewijde tegenover WebWereld. Ook de site van het concern is op moment van schrijven offline. Veel van het internationale internetverkeer loopt via het platform en het netwerk van Akamai. Grote bedrijven gebruiken de diensten van Akamai bijvoorbeeld voor zogenoemde load balancing; het verspreiden van verkeer.

De problemen lijken directe gevolgen te hebben voor de bereikbaarheid van enkele grote sites. Internetters klagen her en der over de ontoegankelijkheid van onder meer Google, MSN en Altavista.

Volgens SANS, een site die internetproblemen en -storingen bijhoudt, hebben in ieder geval de sites van Microsoft, Apple, Google, Fedex en Xerox last van de dns-problemen bij Akamai. Bron: webwereld.nl

Ik dacht al dat ik een virus had, dit zijn (althans enkele) typisch dé sites die onbereikbaar zijn bij sommige virussen. Gij zijt gewaarschuwd. :)

Update, 17:00 uur: De storing lijkt inmiddels verholpen te zijn.
 
Laatst bewerkt:
Akamai: internetstoring kwam door hackers

Woensdag, 16 juni 2004 - De wereldwijde internetstoring van dinsdagmiddag is veroorzaakt door een grootschalige aanval op het domain name system (dns) systeem.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een specifieke aanval op de dns-servers van hostingbedrijf Akamai ging. Het bedrijf bestrijdt dit echter.

Volgens Akamai-woordvoerder Jeff Young betrof het hier een veel groter opgezette aanval op het wereldwijde dns-systeem. Dit systeem, ook wel het internettelefoonboek genoemd, zorgt ervoor dat webadressen worden vertaald in numerieke ip-adressen.

Volgens Young werden de problemen op hun netwerk veroorzaakt door 'een grootschalige internationale aanval op de internetinfrastructuur'.

Grote bedrijven gebruiken de diensten van Akamai bijvoorbeeld voor het zogenoemde load balancing; het verspreiden van verkeer. Als gevolg van de aanval waren grote sites als Microsoft.com, Yahoo.com en Google.com dinsdagmiddag dan ook niet of nauwelijks bereikbaar.

Meetresultaten van het Amerikaanse internetmonitorbedrijf Keynote Systems lijken er evenwel op te wijzen dat alleen klanten van Akamai zijn getroffen door de storing. Aanwijzingen voor een grootschalige internetaanval heeft Keynote niet kunnen vinden.

Volgens het bedrijf hadden de bedrijven in zijn zogenoemde Business 40 Internet Perfomance Index, met daarin websites van onder meer Cisco, 3Com en andere grote bedrijven, bijvoorbeeld geen last van vertragingen. Bron: webwereld.nl
 
Avatar & ondertekening

Hallo Geeske,
Aangezien ik geen lid ben kan ik je niet mailen maar heb wel een vraag voor je. Waar kan ik vinden waar jij die mooie avatar vandaan hebt. Hoe maak ik zo'n mooie handtekening als jij onder je berichten hebt staan.
Groeten van Johnn.:cool:
 
Je had die vraag al ergens anders gesteld (ander topic) en al uitleg gekregen.

NB: je kunt haar wel mailen, alleen géén persoonlijke berichten (PM) sturen :)
 
Right.

Ha die Hans,
Je hebt gelijk maar kan op deze pagina niet dit soort avatars en ondertekeningen vinden. Misschien heb jij een suggestie? Groeten Johnn.:thumb:
 
Open hiervoor even een nieuw topic ;)

Anders gaan we teveel off topic :D
 
Re: Avatar & ondertekening

Geplaatst door johnncops
Hallo Geeske,
Aangezien ik geen lid ben kan ik je niet mailen maar heb wel een vraag voor je. Waar kan ik vinden waar jij die mooie avatar vandaan hebt. Hoe maak ik zo'n mooie handtekening als jij onder je berichten hebt staan.
Groeten van Johnn.:cool:

Bedankt hoor. :) < klik, geef ik antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan