Veel spam via webshop

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wim T.

Gebruiker
Lid geworden
17 jul 2001
Berichten
72
Ik heb hetzelfde probleem. Wanneer iemand informatie wil over een product dat in de webshop getoond wordt, kan om informatie gevraagd worden. Als dat door de klant gedaan wordt volgt er automatisch een mail met de gegevens van de klant in een apart daarvoor aangemaakt emailadres. Op dit moment krijgen we heel veel spam in deze email.
Dus er is een artikel in de webshop geselecteerd en daar wordt dan zgn. informatie gevraagd. Het emailadres is zo ingesteld, dat er automatisch antwoord aan de klant wordt gegeven, dat de mail ontvangen is. Uit de informatie van de retourmail blijkt, dat de gebruikte mailadressen voor informatie niet kloppen. Dus veel vervuiling.
Wie weet een oplossing?
 
Beste Wim,

Ik heb je vraag een eigen plek gegeven, het is namelijk niet de bedoeling dat we vragen in vragen krijgen :)


Met betrekking tot je vraag: Wat voor webshop-software wordt er gebruikt?
 
Waarom gebruik je geen no-reply adres voor het versturen van dit soort mailtjes? en laat je de pop/imap inbox niet achterwegen?
 
Een heel groot deel van de problemen kun je voorkomen door de e-mailadressen op de shop site versleuteld te plaatsen. De gebruiker merkt er totaal niets van maar een spambot kan niets beginnen met het adres.
In plaats van het adres zelf komt er een tekst te staan waarop geklikt kan worden en via een stukje html code wordt het echte mail adres doorgegeven aan het mailprogramma van de gebruiker.
Er zijn een aantal van deze tooltjes gratis te downloaden.
 
Laat eerst een code invullen of een vraag beantwoorden alvorens je de email verzend.

Andere mogelijkheid, laat mensen zicht eerst registreren alvorens de mail te verzenden.
Bij de registratie procedure kan het email adres gecontroleerd worden.
 
Een andere (gebruikersvriendelijke) oplossing is gebruik maken van een zogenaamde "honeypot".
Hiervoor dien je echter wel code aan te passen en dat maakt het lastiger onderhouden.

Het zou beter zijn om iets te vinden binnen de webshop-software, je zult vast niet de enige zijn die met dit probleem icm de software rondloopt.

Joomla is een CMS, voor het webshop gedeelte zul je een apart component gebruiken. De naam van dat component is relevant voor je vraag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan