verkeerde voeding gebruikt op laptop

Status
Niet open voor verdere reacties.

Freek59

Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2007
Berichten
15
mijn vader (73jr) werkt met een laptop die zomers in de serre staat en rechtstreeks met een LAN kabel op het internet modem in aangesloten en 's winters in de huiskamer staat en draadloos op het modem is aangeloten (vanwege de lage temperatuur in de serre 's-winters).
Bij het verhuizen van buiten naar binnen heeft hij per ongeluk de stekker van de a/c adapter van het WiFi modem in de laptop gestoken en sindsdien doet de laptop het niet meer.
Wat kan er defekt zijn gegaan als de laptop te veel/hoge stroom toegevoerd gekregen heeft? Gaat er dan niet eerst een zekering door of blaast hij dan gelijk het moederboord op?
 
Hoi,
Met wat geluk een protectie diode over de plus en min die doorgeslagen is? Bron: www
Omdat tegenwoordig bijna alles gestandaardiseerd is krijg je zulk soort dingen. Bij laptops b.v. zouden ze dat moeten veranderen en verschillende standaards moeten maken al naar gelang het ampèrage o.i.d. van het te voeden apparaat. Maar daar ben je niet mee geholpen,breng de laptop naar een vakman. Straks zullen er wel genoeg experts reageren die je kunnen vertellen wat je precies kan verwachten.
Succes in ieder geval.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan