VGA en audio extender /splitter AB7182 zou dit goed werken

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wobus

Gebruiker
Lid geworden
26 feb 2013
Berichten
32
VGA en audio extender /splitter AB7182 zou dit goed werken ,hij heeft een maximale afstand van 300 meter

Met deze deze extender set stuurt je een video- en audiosignaal over een maximale afstand van 300 meter
via standaard twisted pair bekabeling, zoals CAT5E of CAT6. Dankzij de VGA- en audio uitgangen,
naast de systeemkabel aansluiting, is zowel lokaal als op afstand het aansluiten van VGA en audio mogelijk.
Wanneer de USB aansluiting van de zender op de computer niet voldoende is
 
Moet je in de praktijk testen. Het resultaat hangt nogal sterk af van je lokale situatie en de daar aanwezige andere signalen die de kwaliteit kunnen beìnvloeden. Hoe er wel rekening mee dat vaak de max. beeld resolutie beperkt is en niet altijd full HD kan halen. Daarnaast wordt het signaal snel slechter naarmate de afstand groter wordt. Uit de praktijk weet ik dat het signaal vaak al na 25 m. niet echt geweldig meer is. Het probleem kun je omzeilen door een KVM over IP oplossing te kopen. Die verstuurt een digitaal signaal, maar is dan ook aanmerkelijk duurder in aanschaf.
 
Bedankt RogerS

Ja hij is te duur om hem even te proberen hij moet wel minimaal 250 m kunnen overbruggen
het zou wel jammer zijn dat het dan niet werkt
werkt de KVM over IP op de zelfde soort manier
 
Laatst bewerkt:
Ik zou even goed zoeken naar de exacte productspecificaties. De opgegeven max. resolutie is wel leuk. Maar zelfs bij een Cat 6 kabel van max. 350MHz krijg ik het signaal er niet doorheen met 60Hz. Dus of de resolutie moet omlaag of de refresh rate van je beeld.

Hou er rekening mee is dat er flinke verliezen optreden in een UTP kabel voor wat een analoog signaal betreft. Hangt dus maar helemaal van je toepassing af. We hebben er ervaring mee en op 25m. was het signaal al dermate slecht dat de huidskleur van een overvaller al niet meer te herkennen was.

KVM over IP zet het signaal eerst om in een Ethernet IP signaal en zend dit digitaal dus over de kabel. Probleem is echter dat standaard UTP dan weer niet langer mag zijn dan een 90m. De hele afstand zul je dus met een glasvezel moeten overbruggen. Komt er op neer dat je 2 KVM over IP kastjes nodig hebt en dan nog 2 switches met een SFP module voor glas. En dan natuurlijk nog een 300m glas. Ondergrondse versie indien van toepassing. Al met al een leuk bedrag om beeld van A naar B te krijgen.

Als je ons verteld waar het precies voor is, kunnen we meedenken in oplossingen.
 
Het is voor een kerk waar bijvoorbeeld teveel mensen komen voor een begrafenis,
dan naar een ander gebouw moeten, als de kerk niet alle mensen kan herbergen.

Het het ging eigenlijk om de MBS-301 die werk wel goed, maar niet overal meer te koop
 
Als je op beide plekken internet hebt zou ik kijken of jeh et beeld op die manier kunt broadcasten. Stuk goedkoper en kwaliteit waarschijnlijk niet slechter dan deze oplossing.

Het type wat je schreef is ook niet meer overal leverbaar. Waarschijnlijk ook een uitlopend model. Veel informatie te vinden trouwens op 42u.com. Weliswaar voor datacenters maar kan natuurlijk ook op andere plekken worden ingezet.
 
Het is op gelost dit is hem geworden USB KVM Extender ATEN CE770
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan