Virus in RAM geheugen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

newdeep

Gebruiker
Lid geworden
9 okt 2007
Berichten
207
Hoor net van een collega dat hij zijn computers thuis niet meer mag gebruiken ivm een virus dat het RAM geheugen heeft geinfecteerd.
Had één van zijn computers naar een PC dokter gebracht die deze diagnose stelde.
Heeft één van de senior members hier ook wel eens van gehoord?:eek:
 
Laatst bewerkt:
Nee nooit van gehoord. het kan wel in het geheugen geladen worden met opstarten. Als de pc uitgeschakeld is, dan is het ram geheugen ook leeg.
 
het klopt wat crash zegt. RAM is Random Access Memory, en tenzij het via een accu van stroom word voorzien, zoals bijvoorbeeld bij i-Ram van Gigabyte, is het direct leeg als de stroom er van af gaat. veel virussen schrijven een gedeelte weg in het ram geheugen, maar als de pc uit is heb je hier geen last meer van. mijn tip: installeer een goede virusscanner, en als dat niet mogelijk is, haal dan de nodige data er af door een linux live cd (bijvoorbeeld Ubuntu) in het systeem te stoppen, daar vanaf te starten en de data op een USB apparaat te zetten. Daarna het systeem formatteren, een goede scanner (NOD32 bijvoorbeeld) te installeren, up to date maken (de virusscanner zelf en windows update gebruiken), en daarna pas de schijf er weer aan koppelen. eerst de schijf scannen op virussen en daarna weer de bestanden terugplaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan