Virus maakt computer internetloos/Systemherstel werkt ook niet.

Status
Niet open voor verdere reacties.

wonkobonko

Gebruiker
Lid geworden
11 aug 2005
Berichten
8
Beste Helpers,

Het volgende gebeurde me een uurtje geleden: Ik had net een film 'illegaal' binnengehaald, waarna ik het wilde afspelen. Het betrof een .exe file, dus ik googlede eerst naar een manier om het af te spelen. Na 'bink en nog wat' geinstalleerd te hebben wilde ik het converteren. En daar ging het dus mis, het .exe bestand werd geladen en toen het laden iets te lang duurde, drukte ik op ctrl+alt+delete, hier haalde ik de 'film'.exe uit de processenlijst. Waarna mijn vermoedens werden bevestigt. Computer liep vast en na een restart stonden er 3 pornoicoontjes op m'n bureaublad. Nadat ik eerst hoopte op een ongschuldig virusje, blijkt hij nu de .exe files van mijn 'illegale' Kaspersky IS gedelete te hebben, hij heeft ook m'n systeemherstel gemolt(wanneer ik hem opstart krijg ik een wit venstertje). Dit laatste heb ik nog proberen te herstellen met de windowshome disk(opnieuw instaleren van het sr-file), maar dit mocht niet baten. Ik kan ook niet meer op internet ook al heb ik wel verbinding met het modem. In veilige modus werken werkt ook niet meer.

Kunnen jullie me ajb verder helpen?
Edit: Het makkelijkst is natuurlijk alles eraf gooien, maargoed ik heb zoveel programma's dat met dat sowieso een dag gaat kosten. Hopelijk is er een andere manier.

Met Vriendelijke Groeten,

Misha
 
Laatst bewerkt:
Da's dus een écht virus:cool: en die zal je er vanaf moeten halen. Er zijn live CD''s met antivirusprogs maar of die afdoende zullen zijn?:confused: Het beste is misschien je HD er uit halen en bij een computermaat er in hangen of een USB-SATA/IDE adapter kopen en goeie scanners er op los laten. Behalve Avira, Avast of AVG ook MBAM en A-squared free bijv.
Daarna mag je hopen dat er nog registerbestanden te vinden zijn in je Herstelpunten-map op je HD die niet vernaggeld zijn door het virus.:rolleyes: Enkele live CD's (welke de beste is in jouw geval weet ik niet) staan hieronder.

Als je denkt dat je de virussen wel te pakken hebt, kun je verder aan de slag met het volgende

Lees eerst zorgvuldig dit http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=221571
Let op de toelichting van DUTCHPHOTO over het verschil tussen Recovery en Repair. Als ik het goed heb begrepen, kun je het beste eerst een Repair doen van het bestaande systeem, DUTCHPHOTO vermeldt:
"Wil je dus een bestaande windows installatie repareren moet je zeker niet op die "R" uit het eerst plaatje drukken. Optie "R" uit het tweede plaatje is dus de enige juiste."

Lukt dat niet dan kan je proberen de corrupt geraakte registerbestanden te vervangen door de (ongeveer) gelijknamige bestanden uit een map met Herstelpunten, methode Lange Pier, zie
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=250458
en dan in eerste instantie alleen maar het registerbestand SYSTEM vervangen en bij geen resultaat alle bestanden.

Kopiëren kan met behulp van een "live CD" met BartPE of Linux , zie bijv.
http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso (met de geïntegreerde tool A43 File Management Utility)
http://soft.softoogle.com/ap/hiren-s-bootcd-download-6916.shtml (met de "mini XP")
http://www.ubcd4win.com/
http://www.ultimatebootcd.com/download.html
http://ubcd.linuxfreedom.com/download.html
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Een USB-schijf of -stick moet eerst aangesloten worden vóór het opstarten met de live CD, later wordt ie niet herkend. Wel even opletten bij de "file manager" die je gebruikt, de gebruikelijke volgorde van de schijven kan door de war zijn gegooid maar dat zie je vlug genoeg.

Er is ook de "methode Wanderer" om buiten Windows om een Herstelpunt terug te zetten met behulp van een Winbuilder Live, zie http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=58953

Pas in allerlaatste instantie proberen de corrupt geraakte registerbestanden te vervangen door gelijknamige bestanden uit c:/Windows/repair met behulp van Recovery Console op de Windows opstart CD of een live CD
maar je bent dan veel programma's en/of instellingen kwijt (en nogmaals, probeer dan eerst alleen het bestand SYSTEM te vernieuwen).
 
Laatst bewerkt:
om het wat gemakelijker te maken voor je.
download deze tools en update deze eerst daarna scannen in voledige modus.

Malwarebytes' Anti-Malware

en super antispyware.

beide zijn gratis

p.s films zijn nooit exe bestanden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan