Vista loopt vast

Status
Niet open voor verdere reacties.

RemcoJ

Gebruiker
Lid geworden
11 dec 2009
Berichten
20
Hallo,

Hoopte dat ik niet hoefde te posten maar kom er niet uit. Elke keer als ik mijn PC opstart en log in. dan duurt het ongeveer 1 a 2 minuten en loopt ie vast. Net alsof hij gigantisch veel te doen heeft terwijl je alleen maar IE opend. Heb 1 keer opgestart ingelogt en dan niks meer gedaan ... hij liep vast en toen ben ik 2 a 3 uur later weer terug gekomen en deed alles het.

Heb al geprobeerd om op te starten met alle services en processen uitgeschakeld (msconfig) behalve de MS. Dit werkte niet heb ook geprobeerd een systeemherstel te doen maar dat werkte ook niet.

Mijn specs:
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.090805-0102)

System Model: Aspire M3641
BIOS: BIOS Date: 07/18/08 16:36:44 Ver: 08.00.15
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 3070MB RAM
DirectX Version: DirectX 10

Weet iemand misschien een oplossing? behalve dan weer terug naar de fabrieksinstelling gaan? Alvast bedankt.
 
Alle apparaten, USB, printer enz loskoppelen en starten in Veilige modus, wat doet ie dan?
Start ook eens met een live CD (even zoeken op dit forum), wat doet ie dan?
 
In veilige modus kan ik gewoon alles doen dan is er niks aan de hand. Pas als ik normaal opstart en inlog nog steeds niks aan de hand maar als je dan iets wil openen dan is het gebeurt.

Heb even gezocht op live CD ... blijkt dat er meerdere soorten van zijn (unbuntu) welke heb ik dan nodig? of bedoel je gewoon de vista installatie CD ?
 
Hieronder heb je enkele van die live CD's maar laat dat maar zitten. Je hebt nog niet in Taakbeheer gekeken? Direct na opstarten Ctrl-Shift-Escape en dan IE starten en kijken welke prog de boel zit te stressen. Je kan ook in logboeken kijken en googlen met foutcodes die je ziet.
Als je zeker bent dat geen virussen hebt, controleren in Veilige modus met MBAM, A-squared Free en je eigen scanner, er schijnt ergens in IE een knop te zitten waarmee je IE kan resetten. Even googlen met
ie8 reset of ie7 reset geeft wat opties

http://www.nuciadown.eu/download/nuciaboot.iso (kopiëren met de tool A43 File Management Utility)
http://soft.softoogle.com/ap/hiren-s-bootcd-download-6916.shtml (kopiëren met de "mini XP")
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Het is mogelijk dat Ubuntu de NTFS-partities niet ziet, dan niet gaan "mounten" maar de eerste twee opties proberen. Voor meer info over Ubuntu zie http://www.helpmij.nl/forum/showpost.php?p=3061649&postcount=11
 
Laatst bewerkt:
Ik weet niet precies wat er aan de hand is ... maar hij loopt niet meer vreselijk vast .. af en toe nog wat langzaam maar das niet erg zo lang hij niet vast loopt. Het enigste wat ik gedaan heb is mcafee verwijderen .. :shocked: iig bedankt voor de tips zal ze bij de hand houden:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan