vista vraag

Status
Niet open voor verdere reacties.

mfveenstra

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
24 aug 2008
Berichten
3
Hallo,
Weet iemand waarom er bij nieuwe laptops etc. vaak het 32 bit vista wordt geleverd? dit terwijl de processor 64 bit aankan. Wil het 64 bit besturingssysteem kiezen maar krijg toch wat twijfels als veel laptopfabrikanten het 32 bit systeem kiezen, minder storingen??
Hoop dat iemand een verklaring heeft.
Alvast bedankt.
M.v.g. M.Veenstra
 
Veel software / drivers kunnen nog niet met 64 overweg en het laatste wat fabrikanten willen, zijn ontevredfen users omdat hun software niet meer werkt.
 
op een nieuwe laptop is de software toch al op elkaar afgestemd? Je gebruikt met 32 bit toch je 2 de processor bijna niet of zie ik dat verkeerd?
 
Ja, als jij software erbij koopt dan is die op de nieuwe laptop afgestemd. Maar was jij dan van plan om ál je software te vernieuwen / opnieuw te kopen bij de aanschaf van een nieuwe laptop?
 
ja heb ik idd, ga dan toch maar voor de 32 bit versie...bedankt voor de reactie.
 
Hier nog een stukje uit een artikeltje over het onderwerp:

Er zijn wel enkele belangrijke aandachtspunten voordat u aan de slag kunt met Windows XP Pro x64 Edition:

De drivers voor alle onderdelen in uw werkstation moeten in een 64-bit uitvoering beschikbaar zijn. U kunt wel uw oude 32-bit programma's gebruiken, maar geen oude 32-bit drivers. Wellicht kunt u zonder sommige randapparaten als u met 64-bit technologie werkt, maar voor essentiële onderdelen zoals het moederbord en de videokaart moeten stabiele 64-bit drivers worden geïnstalleerd.
Controleer uw huidige applicaties. Wij raden u aan om alleen met uw huidige 32-bit applicatie onder 64-bit Windows te werken als dit wordt ondersteund door de ontwikkelaar van uw software. Verschillende applicaties zijn hier reeds voor gecertificeerd. Indien u nog werkt met een oude 16-bit applicatie (bijvoorbeeld een oud DOS-programma) dan zal deze applicatie niet werken onder Windows XP Professional x64 Edition.
Anti-virus en andere systeem software zoals een backup applicatie die u gebruikt onder de 32-bit versie van Windows XP, werken niet op het nieuwe 64-bit platform en dienen vervangen te worden door 64-bit versies van deze pakketten. Dergelijke software die gebruikt maakt van speciale kernel-mode drivers, moet volledig 64-bit zijn om te werken onder Windows Professional x64 Edition.

Indien u beschikt over apparatuur zonder de juiste drivers of programma's die niet werken met Windows XP Professional x64 Edition, biedt een dual-boot configuratie een goede oplossing. Hierbij werken de oude Windows XP en de 64-bit uitvoering naast elkaar op eigen partities. Middels een derde gedeelde partitie kunnen uw bestanden dan worden uitgewisseld.

Bron
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan