Wachtwoord instellen voor draadloos netwerk

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sammied

Gebruiker
Lid geworden
13 aug 2010
Berichten
35
Ik heb een router van Sitecom en het aansluiten hiervan werkt.
Alleen nu staat hij standaard als onbeveiligd netwerk. Hier wil ik dus een wachtwoord op zetten.

Als ik de handleiding van Sitecom volg moet ik naar http://192.168.0.1 en daar de gebruikersnaam+wachtwoord invullen. Mijn internet doet het gewoon maar als ik dit in mijn webbrowser invoer dan krijg ik de melding 'de webpagina kan niet worden weergegeven'. Weet iemand waar dit aan ligt, en kan ik dit op een andere manier doen?

Dan heb ik gelijk hierop een vervolgvraag. Ik moet deze beveiliging dan neem ik aan ook op mijn computer instellen, maar in de handleiding staat alleen van XP maar ik heb Vista, iemand enig idee hoe ik dit moet doen?

Daarnaast moet ik wel zeggen dat de verbinding via WiFi zeeeer traag is, terwijl er staat dat de verbinding met de router sterk is en alle streepjes groen zijn...:S

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen! Alvast bedankt!
 
Die pagina van je router kan je alleen bedraad bereiken.
In de sectie wireless security kan je je wepsleutel aanmaken.
Of je nou met xp of vista werkt is niet relevant.
Als je verbinding wilt maken met je eigen draadloze netwerk, zal om die wepsleutel worden gevraagd die je zojuist hebt aangemaakt. Slechts die invoeren en je wordt beveiligd verbonden met je router.
 
Dankje voor je reactie.
Sorry wat bedoel je met bedraad bereiken? Ik krijg nml zowel via mijn internetkabel alsmede via de wifi router de zelfde melding bij http://192.168.0.1, en dat is dat de webpagina niet kan worden weergegeven.

Als ik via de sectie wireless security de wepsleutel heb aangemaakt, moet ik dit dan ook nog ergens op mn computer zelf instellen of is het zo al goed? (sorry ik heb er niet zoveel verstand van)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan