wachtwoord

Status
Niet open voor verdere reacties.

lamhoang

Gebruiker
Lid geworden
18 sep 2004
Berichten
116
hallo iedereen, op mijn Toshiba laptop moet ik elke keer bij het opstarten een wachtwoord invoeren en en wil ik er vanaf, hoe moet ik dat doen ? ik heb geprobeerd in de Bios te komen maar het lukt niet bij het gebruiken van de Del en of de F8 toets.
 
Volgens mij moet je bij Toschiba met F1 of F2 in de bios kunnen.
 
Ik heb F1 en F2 geprobeerd maar dat was hem niet en de wachtwoord die ik moet invullen voor dat Windows opstart dus het zit ook niet in windows zelf.
 
Oh oke, dacht dat je het welkoms-scherm met ww van windows bedoelde...

Suc6
 
Hier is wat info over wachtwoord probleempjes,

http://kb.indiana.edu/data/anro.html?cust=286898.99271.30

http://www.grape-info.com/doc/win2000srv/security/ntpasswd.html

http://kadaitcha.cx/passwords.html

Ergens op een security forum heb ik ooit eens gelezen (weet vrdmme niet meer waar), dat je op het volgende adres je password staat geregistreerd en naar believen is aan te passen, dus vandaar dat het maar beter is om de service remote registry editing uit te zetten..

HKLM software\microsoft\windowsNT\current version\winlogon

In die sleutel vind je DefaultUserName, DefaultDomainName & DefaultPassWord REG_SZ waarde.. Indien je geen wachtwoord ingeeft zal de sleutel DefaultPassWord niet worden gemaakt.
Daar gesuggereerd wordt dat hier de password gegevens zijn aan te passen lijkt het me voor de hand liggen dat als je de sleutel verwijderd er niet meer naar een password wordt gevraagd.

Maar dit is pure theorie en heb ik niet uitgeprobeerd.. Dus het uitvoeren van deze suggestie is op eigen risico, zou niet weten of dat nare gevolgen kan hebben..

:thumb:
 
Volgens mij moet je "Escape" ingedrukt houden alvorens op te starten. Daarna de F1.
 
ja dat was het ( esc en f1 ), dank je wel maar in de Bios onder Password zie ik alleen "Registered ", meer niet. Hoe kan ik de wachtwoord verwijderen zodat bij het opstarten hoef ik hem niet meer te tikken.
 
Je moet op "Registered" klikken en daarna je wachtwoord invoeren. Daarna verandert deze in "Unregistered" of iets dergelijks....
 
op de site van Toshiba zelf heb ik ook al een oplossing gevonden. Net als je zei, bij het opsatrten Esc ingedrukt houden daarna F1 , in de Bios wachtwoord invullen daarna veranderd het in unregistered.Bedankt voor al hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan