Wat moet een goed CMS kunnen

Status
Niet open voor verdere reacties.

matthijsk

Gebruiker
Lid geworden
12 jan 2008
Berichten
117
Hallo,

Ik heb even een vraagje, ik ben bezig met de ontwikkeling van een eigen CMS. Het schiet al mooi op alleen ik wil graag van jullie weten wat nou echt van belang is om in een CMS op te nemen.

Als je wilt kijken wat er nu al mogelijk is kun je via http://easyweb.simplysoft.nl inloggen.

Gebruikersnaam: helpmij
Wachtwoord: helpmij

Ik heb een DEMO site gekoppeld aan deze gebruiker dus jullie mogen rustig dingen wijzigen.

Graag hoor ik van jullie feedback op wat er nu al is en wat daar aan verbeterd kan worden. Maar ook dingen die er nog niet zijn en die er wel zouden moeten zijn.

Alvast bedankt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hallo,

Teneerste ziet het er strak uit inderdaad:)
Alleen krijg ik foutmelding als ik naar artikel ga en dan naar Mijn Websites druk. Krijg ik:
Server Error in '/' Application.
A potentially dangerous Request.Form value was detected from the client (txtContent="<h1>
Hogere inform...").


Zoiezo is het handig om pagina sections te maken:) Dat je dus artikelen plaats in een sectie. Sectie kun je bijvoorbeeld weer plaatsen op hoofpagina! Ik heb joomla/drupal even gebruikt en dan kun je aangeven op hoofdpagina of niet. Verder dat je links kan aanpassen.

Wat ook mooi is dat je weergeeft onder welke gebruiker je bent ingelogd. Specs van gebruiker kan zien, gebruikers kunt aanmaken met verschillende rechten.

Succes!
 
Laatst bewerkt:
Oké,

Dan je, ik heb de fout gevonden inderdaad. En ik ga hem nu oplossen.

Bedankt voor die suggestie ik ga hem zeker opnemen in de toekomst maar dan waarschijnlijk in de vorm van een module waarmee je dan ook gemakkelijk weblogs kunt beheren.
 
Oke! top.

Je programmeerd hem dus helemaal in aspx? Draait het goed? Ja is inderdaad handig als je hem eventueel compatible maakt met modules van drupal? ik weet niet of dat heel moeilijk is maar zou vast moeten lukeen.

Maar ik ga binnekort ook zelf beginnen aan een cms systeem!

Gr
 
Ja,

Het hele CMS programmeer ik in ASP.NET. Ik vind ASP.NET echt een heel fijne programmeertaal en bovendien is het ook nog eens sneller dan PHP.

Ik denk overigens dat je het verkeerd hebt geïnterpreteerd want ik ga hem niet compatible maken met Drupal. Want dit CMS ga ik voorlopig alleen nog maar gebruiken voor websites van mijn klanten. Misschien dat ik op den duur het wel anders ga doen maar eerst maar eens klein beginnen.

En als je binnenkort zelf ook gaat beginnen aan een CMS, als ik je een tip mag geven: Zorg ervoor dat je van tevoren precies duidelijk hebt welke onderdelen er in elk geval in moeten komen en werk gestructureerd. Ook een goede database opbouw is van heel groot belang.
 
Oke! ja ik heb nu ook paar boeken gekocht voor ASP.NET C#. ik heb er pas al beetje ingewerkt het is zeker mooie programmeer taal heel uitgebreid enzo:). Ja dan heb ik dat inderdaad verkeerd als het voor je klanten word. Een tip houd het heel overzichtelijk en ga niet catogorie maken in catogorie. Dat is voor de klant heel moeilijk om dan wijs te worden. Eigenlijk moet je niks uitleggen en dat ze het dan al snappen!

Binnekort ga ik een ontwerp maken voor mijn cms systeem:)

Maak er ook een logische benaming voor. Nu is het http://easyweb.simplysoft.nl Gooi het zoiezo even over een https verbinding. Maar dan krijg je weer melding.. dus dat kan weer irritant zijn.
Maak er bijvoorbeeld van http://beheer.websitenaam.nl staat wat netter:)

Succes nog!
 
Laatst bewerkt:
Mijn bedrijfsvoering is er op gericht om alle producten die ik lever voor iedereen begrijpbaar te houden. Dus dat ga ik hier ook zeker doen.

De reden dat het nu nog hier staat (dus op http://easyweb.simplysoft.nl) is omdat het CMS maar op een server draait. Het CMS draait dus niet bij de klant op de server, maar de website van de klant maakt verbinding met een API van het CMS. Zo weet ik zeker dat als er updates zijn voor het CMS dat ik die ook voor iedereen doorvoer (aangezien ik dat maar op een plaats hoef te doen), ik de volledige controle heb over het CMS. En het geheel veilig is.

Verder gaat het straks inderdaad over een https verbinding lopen.
 
Toppie! als je nog verdere vragen hebt! kan je altijd even pm sturen.

Succes!
 
PM sturen kunnen alleen betalende leden, (verenigingsleden) De commerciële link in de handtekening en profiel is verwijderd. De vraagsteller kan bij de penningmeester informeren wat de mogelijkheden zijn. ( penningmeester@helpmij.nl )
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan