Waterkoeler maakt heel veel herrie

Status
Niet open voor verdere reacties.

gast0561

Gebruiker
Lid geworden
20 dec 2011
Berichten
194
Hallo,


Mijn waterkoeler maakt erg veel herrie (http://tweakers.net/pricewatch/348368/cooler-master-seidon-120v.html). Ik heb een filmpje gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=4AexqeJI8Uc), dan kun je het horen. Het is zo hard dat je het aan de andere kant van de kamer met de TV aan nog goed hoort. Het is niet de ventilator, dat weet ik zeker. Het is de pomp van de waterkoeler. Ik heb het koelblok ook op meerdere manieren op het moederbord geplaatst, maar dat had ook geen zin. Misschien weet iemand hier wat dit probleem is? Of moet ik 'm gewoon terugsturen? Ik heb nu de intel stock koeler erop zitten. Niet de beste temperaturen, maar wel erg stil:).
 
Dat lijkt me sterk, aangezien het gloednieuw is. Er zit dus geen stof in de fan of in de radiator.
 
Heb je em aangesloten op de cpu fan header van je moederbord? of op de voeding zelf?
 
Als de pomp zelf veel geluid maakt is er een grote kans dat je lucht in je systeem hebt, maar het klinkt niet als een pomp maar als een FAN.

Jaren waterkoeling gehad in meerdere systemen en een pomp die kapot of vuil is maakt een ritmisch tikkend geluid. Dit geluid is veel te constant voor een pomp.
 
Toch is het echt de pomp. Ik gebruik de fan zelf nu namelijk ook, en het systeem is zo goed als stil. Ik heb m aan het moederbord aangesloten.
 
Sluit em eens aan de voeding aan ipv aan de cpu fan headers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan