Web applicatie model?

Status
Niet open voor verdere reacties.

evertVB

Gebruiker
Lid geworden
6 apr 2009
Berichten
570
Ik begrijp nu dat je in beginsel een website maakt met html, css, php en MySQL.
Even het plaatje schetsen zoals ik het nu zie:
De webserver krijgt een http-request binnen van een client. De webserver stuurt daarna html terug naar de browser van de client.
Als het http-request echter naar een php-file verwijst, dan gaat de php eerst nog langs een php-scripting-engine die weer dynamisch opgebouwde html teruggeeft.

Vraag is: Hoe past een web applicatie nu precies in dit plaatje? Dus als ik een 'web applicatie' in - zeg - visual basic maak wat doet deze dan voor me wat php niet al voor me deed? En waar doet hij dat in het plaatje hierboven?
 
Visual basic / asp.net / java zijn alternatieven voor PHP en/of mySQL. Ze doen hetzelfde, op een andere manier. Welke de beste optie is voor je, is geheel afhankelijk van wat je wil doen.

Een "web-applicatie" is gewoon een beschrijving van een programmatje dat je kunt benaderen vanuit je browser; dit forum is ook een web-applicatie. Als je met PHP iets maakt, dan heb je vaak ook een web-applicatie.

Daar heb je echt niet perse visual basic voor nodig.
 
Dit is niet helemaal mijn terrein, maar als 't niet klopt zal iemand me wel corrigeren.
Elke server kan overweg met talen als PHP, Perl, enz. (Als de hoster dat goed vindt en ondersteunt en zo).
Voorzover ik weet kan niet elke server overweg met iets als Visual Basic. Dat zou betekenen dat je 'n groot deel van de hosters om die reden niet zou kunnen gebruiken. Ik ben hier niet helemaal zeker van, maar lijkt me iets om ook even uit te zoeken.
 
Voorzover ik weet kan niet elke server overweg met iets als Visual Basic.
Ik kan me zomaar voorstellen dat Visual Basic een executable maakt, en dat een executable stand-alone overal kan draaien.
Maar het moet denk ik wel een executable zijn die http-requests kan opvangen en html teruggeeft...:confused:
 
Een webaplicatie is in principe een 'programma' wat on-line draait. Vandaar, webapplicatie, een applicatie op het web. Dit kan dus een javascriptje zijn, of een php script, of een combinatie. The web is the limit.



Als je visual basic wilt gebruiken (...) kan dit best makkelijk: je programma (een visual basic programma dus) moet luisteren op een bepaalde poort (zeg even, 42) en bepaalde requests ontvangen (sockets zijn hier geschikt voor). Dus, je website-deel maakt een request naar poort 42, je vb-applicatie returnt data, iedereen blij:
- Het mooie is dat het geen HTTP hoeft te zijn (want dan maak je in principe een webserver). Dat kan ook, maar dan moet je erg moeilijk doen met de http specificaties. Leuk om een paar avodjes mee te klooien, maar wel lastig.

- Het nadeel is dat je voor je web-gedeelte ook sockets moet gebruiken. Nu heb ik een tijdje geleden wat lopen *****n met sockets, maar heb geen handige, makkelijke gevonden (met javascript). Zie hier voor een makkelijke javascript / firefox-only socket.​

Nogmaals, als je echt een webaplicatie wilt maken en het jezelf niet onmogelijk moeilijk wilt maken, begin dan met Javascript. Daarna is PHP en eventueel sql aan de beurt. Als je ze allebij 'kan', kan je ze gaan combineren. Maargoed, het ligt er vooral aan wat je precies wilt gaan maken / doen.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan