Hoi Ed,
De regel style="position:absolute; enz heeft jaren geleden van een ITer voor mij gemaakt. Maar ja de tijd gaat verder en de browsers ook.
Zeker weten!
Een {position: absolute;} heeft gevaarlijke kanten: vaak hangt het van het formaat van het beeldscherm af wat er dan gaat gebeuren ... en meestal gaat het dan fout. En bijna altijd, als de site tegelijkertijd gecentreerd op het scherm moet verschijnen bij alle resoluties.
Floaten van de twee kolommen is inderdaad de oplossing. Door de breedte van de floats goed in de gaten te houden, moeten ze naast elkaar kunnen passen.
De hele codering ademt eigenlijk een beetje de sfeer van de vervlogen tijden. In de scripts wordt rekening gehouden met de browser Netscape 4. Tja...: de laatste was Netscape 9, en die is al weer een geruim aantal jaren geheel opgedoekt (zie
de site van Netscape!); vooral Firefox heeft de plaats van Netscape ingenomen.
De HTML-versie (in het Doctype) is 4.0. Die is al in 1999 vervangen door html-4.1; ook de variant "Transitional" is niet nodig. Die was in die tijd bedoeld om websites met oude coderingen nog goed te laten draaien. Voor het beste gebruik van de standaarden (= de beste cross-browser resultaten) moet html-"Strict" worden gebruikt. Daarvoor moet bv. de "font"-eigenschap (achterhaald) uit de html weg.
Met wat css ervoor in de plaats ruimt dat lekker op.
De opmaak is in de vorm van een tabel gegoten, en ook dat is zwaar verouderd. Tegenwoordig wordt de opmaak met CSS geregeld (dat kan dat veel mooier), en staat in de html-code helemaal geen opmaak meer; alleen verwijzingen met classes of id's naar de styles in de css: zoals voor een goed deel al in de pagina staat.
Doctype aangepast, wat nieuwe css-styles in de <head>, tabel gewipt, kolommen gefloat.
Een strakke html blijft dan over, bestand tegen IE6 en IE7. (ook 100%
valid html4.1 Strict)
In de broncode kan je de structuur zien: die is zo voort te zetten met de andere uitklap-links van de kolommen.
Succes!
Met vriendelijke groet,
CSShunter
___________
PS: Het "box-model" is de manier waarop breedtes, margins en paddings van een element (<div>, <p> enz.) worden gedefinieerd. Vroeger waren daarin aanzienlijke verschillen tussen de browsers, met manke websites als gevolg als je 'm in een andere browser ging bekijken dan de browser waarvoor de site gemaakt was. Vooral de oude Internet Explorers (t/m IE6) hadden daar last van; Microsoft hanteerde toen eigen opvattingen i.p.v. de internationale w3c standaarden. Daar zijn ze gelukkig van teruggekomen (toen ze merkten dat daardoor -- en door beveiligingslekken -- hun marktaandeel flink aan het zakken was). De moderne browsers kunnen allemaal goed met html-Strict omgaan: IE incluis (op een enkele uitglijder na, die bij ingewikkelde opmaak tevoorschijn kan komen). Maar dat is heel wat anders dan de volle gereedschapkist aan IE-hacks die je vroeger nodig had! - Dus over het box-model hoef je je niet druk te maken.