website monitor

Status
Niet open voor verdere reacties.

mschaper

Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2005
Berichten
330
hallo

ik heb even een vraag

wie weet welk programma je kunt gebruiken op je pc om je site te monitoren

heb namelijk meerdere site en wil ze graag in de gaten houden

mvg

m schaper
 
In welke zin bedoel je monitoring? Je kunt met behulp van Analytics van Google wel aardig in de gaten houden hoeveel bezoekers je websites bezoeken. Je kunt in Webmastertools (ook van google) volgensmij ook een melding laten sturen op het moment dat één/meerdere van je websites niet meer beschikbaar is.
 
Een programma op je PC kan niet bijhouden hoeveel mensen je site bezoeken (hoe zou het bijvoorbeeld moeten werken wanneer je PC uit staat?)

Google analytics is inderdaad een mogelijkheid, als je het liever compleet zelf in handen houdt kun je ook iets als Piwik op je server installeren. Ook daarmee kun je meerdere sites in de in de gaten houden. Net als bij analytics moet je dan een klein stukje javascript op die site(s) plaatsen.
 
Als je Analytics te complex/uitgebreidt vind, kun je ook nog Google Hulpprogramma voor Webmasters gebruiken: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl
Dat geeft echter niet echt veel mogelijkheden, omdat het bedoeld is je te helpen bij het goed beheer van je website, op de manier die Google wil.
Ik gebruik ze beide. Je kunt het Hulppr. ook koppelen aan Analytics.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan