Windows 7 laat niet meer volledig door

Status
Niet open voor verdere reacties.

bogartfilm

Gebruiker
Lid geworden
28 sep 2012
Berichten
7
Hallo,
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik heb een Acer laptop met Windows 7 64-bit, gekocht in januari 2010, met Norton Internet Security. Helemaal nooit enig probleem mee gehad (behalve dan dat ie niet meer op de accu kan, hij moet altijd aangesloten zijn op netstroom).
Gisteren Office 2003 verwijderd (omdat ik Office 2010 zou gaan installeren). Na het verwijderen nog een Ashampoo Winoptimizer scan gedaan. Daarna laptop afgesloten omdat ik weg moest. Bij opnieuw opstarten begonnen de problemen, niet alle pictogrammen op het bureaublad laden, en het pijltje van de muis blijft op een ronddraaiend rondje staan. Ik kan niks meer doen, ook niet afsluiten op de juiste wijze.
Opnieuw opgestart in de veilige modus, systeemherstel gedaan naar voor het deïnstalleren van Office 2003. Alles leek nu goed. Weer opnieuw opgestart, wederom het probleem dat ie niet goed doorstart. In veilige modus Malwarebytes Anti-Malware scan gedaan: 0 resultaten. Systeemherstel naar voor de laatste Windows update (van 22 sept), wederom doet de laptop het nu goed, en wederom na opnieuw opstarten het probleem terug. In veilige modus Update van 22 sept opnieuw geinstalleerd, laptop doet het weer goed, na opnieuw opstarten doet ie het weer niet.
Vanochtend laptop opgestart, alles leek goed te gaan, laptop opnieuw opgestart, en nu doet ie het weer niet, dat wil zeggen: alles lijkt goed te laden, maar als ik op een icoontje van het bureaublad klik, dan verandert het pijltje in een eeuwig ronddraaiend rondje, en ik kan niets meer doen.
Help...
 
Wellicht een probleem in Windows. Wanneer je in Windows kan komen, probeer dan al je bestanden op te slaan op een externe hardeschijf, usb of cd/dvd-rom. Vervolgens start je, je laptop opnieuw op en voer je een volledige installatie van Windows uit. Bij Acer is het: ALT+F10 deze twee toetsen herhaaldelijk in duwen wanneer je het POST scherm ziet. Let wel op: Wanneer je hem terug zet naar fabrieksinstellingen is alles verwijderd van je computer.

Is je batterij probleem opgelost? Anders is deze hoogst waarschijnlijk kapot.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor uw reaktie.
Ik heb gelukkig wel een up-to-date back-up op een externe harde schijf van alles wat belangrijk is.
Intussen voert Ashampoo een Disk Doctor controle uit van de harde schijf (in veilige modus). Is al paar uur bezig, kan nog wel even duren denk ik.
Windows 7 was al op de laptop geïnstalleerd toen ik hem kocht (bij Paradigit), kan ik dit dan wel opnieuw installeren? Ik heb er geen schijfje van.
 
Sinds we in een nieuwere tijd leven, zijn we aan het besparen. Tenminste, dat zeggen ze. De computer fabrikanten installeren altijd een stukje software op de harde schijf. Deze staat verborgen op je harde schijf (die kan je in Windows dus niet zien). Je kan deze openen door middel van ALT+F10 tegelijk in te duwen bij het POST scherm. Waar jij F8 in duwt om in veilige modes te komen.

Als je een back-up heb van je bestanden, dan is dat alleen maar goed natuurlijk. Ik denk nog steeds dat het een virus, of een fout in Windows is. Daarom mijn advies, installeer je laptop opnieuw. Je hebt hier dus geen CD/DVD voor nodig. Alleen twee vingers die de ALT en de F10 toets tegellijktijd induwen.

Succes!
 
Ha tof.
Ashampoo is nu net klaar: "Geen fouten gevonden op de schijf."
Dan ga ik het opnieuw installeren proberen
 
Wat ik eerst nog heb gedaan: via de website van Acer diverse drivers opnieuw geïnstalleerd (iets van pointer device en met grafische kaart).
Heb nu al zo'n 5x de laptop opnieuw opgestart en elke keer gaat het goed.
Ik zie het dus nog even aan en wacht nog even met opnieuw installeren. Het ziet er goed uit op dit moment! (bibber bibber)
Bedankt voor uw hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan