xp helemaal formateren

Status
Niet open voor verdere reacties.
eerst maar beginnen met backuppen van je belangrijke bestanden

dan

XP cd in je cdrom speler stoppen en dan de pc configureren zodat ie start vanaf de cd
mogelijk via een bios instelling of goed opletten bij het opstarten daar kun je met hulp van F11 of een andere toets je cdrom op laten starten dan op en toets drukken als er komt te staan : druk o peen toets als u de pc vanaf een cdrom wil opstarten ...
dan een aantal blauwe schermen met informatie
dan is het handig als je een schone installatie wil beginnen om de partities te verwijderen
en daarna opnieuw aan te maken (als je geen extra partities wil) kun je die optie van partitie opnieuw anmaken ook overslaan dan zal windows zelf het hele hdd automatisch gebruiken :)

volg daarna de instructies op op het cherm .. en vergeet vooral niet om van je hardware namen op te schrijven voor enige drivers te vinden / zoeken vergeet daarbij ook niet mogelijke internet drivers want je kan niets doen met een pc die niet op internet kan voor de drivers ;) de rest kan altijd later nog tenzij je moederbord cd hebt ;)
 
Ik zou ten eerste m'n drivers backuppen met driver genius o.i.d. en deze op usb-stick of cd-rw zetten,zeker als je 'n Sata-schijf hebt! Want dan moet je misschien 'n driver
laden(F6) tijdens de installatie via je diskette-station.Denk ff goed na voor je formatteert!
 
heb je alleen C:\ geformatteerd of de hele schijf? Dan ben je idd de D:\ kwijt.Je had eigenlijk C:\ moeten deleten in de set-up dan krijg je vanzelf dezelfde grootte terug als ongepartioneerde ruimte o.i.d. en die had je moeten selecteren om 'n nieuwe partitie aan te maken en Windows op te zetten.Dan was alleen maar C:\ geformatteerd geweest.
 
Rechtermuis op deze computer > beheren > schijfbeheer. Als het goed is, staat daar een gedeelte vrije ruimte. Daarvan maak je de D schijf :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan