xp monitor driver

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tinustya

Gebruiker
Lid geworden
20 jan 2008
Berichten
32
Hallo,

Ik ben momenteel in het bezit van een toshiba satellite l300, en heb mijn pc gedowngraded van Vista naar Xp. Nu is het zo dat deze xp niet standaart een driver erin heeft zitten waarmee ik mijn scherm op een hogere resolutie kan krijgen.

Weet iemand van jullie waar ik die wel kan krijgen. Op de site van Toshiba zijn er wel twee te vinden maar volgens de installatie procedure voldoe ik niet aan de eisen van die installatie en wil die dus ook niet installeren .

Help??

Gr:confused:
 
Waarschijnlijk kunt u dit probleem als volgt oplossen:
- ga na met PC Wizard http://www.cpuid.com/pcwizard.php welke grafische kaart er gebruikt wordt.
- ga vervolgens naar de leverancier van dat merk kaart en zoek de driver voor XP op
- download en installeer de driver
- herstart de PC/Laptop en het scherm kan dan op allerlei resoluties gezet worden door met de rechter muis op de desktop te klikken en dan naar eigenschappen - Instellingen te gaan.
 
Ik heb deze methode geprobeerd en ik krijg niet de videokaart gevonden. Alle drivers die ik installeer zegt die dat ze niet aan de minimum eisen voldoen van mijn pc terwijl ze wel geschikt zijn voor deze pc.

Mijn video kaart is een Intel® GMA 4500M.


Iemand een ideetje.....
 
Er schijnt inderdaad een probleem te zijn met de XP driver voor deze kaart. Als ik naar de intel site ga http://www.techeta.com/2009/08/intel-gma-4500m-4500mhd-windows-graphics-drivers.html en klik op de XP driver download krijg ik een Intel scherm dat zegt dat deze driver niet beschikbaar is......Overigens is de driver wel beschikbaar voor Vista...vreemd.

Verder las ik op de Intel site dat er resolutie problemen zijn bij deze grafische kaart op bepaalde laptops. Daar was dan weer een fix voor. Zie http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-028886.htm

Die fix geldt dan voor bepaalde chipsets die op die page genoemd worden. Check eerst even goed dat de chipset van uw laptop daar bij staat. Zo ja, download en install de driver die daar et vinden is voor XP.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan