XP Pro sluit niet af

Status
Niet open voor verdere reacties.

Confictius

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
20 okt 2002
Berichten
2.366
Sinds enkele dagen blijft mn pc hangen tijdens het afsluiten. Het "Windows wordt afgesloten" scherm blijft in beeld, mn harde schijf (?) schakeld uit maar het ledje aan de voorkant van de kast blijft branden.

Voor zover bekend heb ik geen dubieuze down- of uploads achter de rug, geen vreemde programmatuur die voorheen ook niet geinstaleerd was en het ding is virus- en spywarevrij.
 
Hoi :D

Het kan zijn dat bij het afsluiten van windows de computer niet uit gaat en de melding "u kunt de computer nu uitschakelen" blijft staan. Dit kan meestal opgelost worden door APM (advanced power management) in te schakelen. Open daartoe Energiebeheer in het Configuratiescherm. Klik op de tab Geavanceerd energiebeheer, klik op Ondersteuning voor Geavanceerd energiebeheer (APM) inschakelen en klik vervolgens op Toepassen. De tab Geavanceerd energiebeheer is niet beschikbaar op computers die voldoen aan de ACPI-standaard. ACPI schakelt automatisch Geavanceerd energiebeheer in, waardoor de tab Geavanceerd energiebeheer wordt uitgeschakeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan