XP Stopfout door Device Driver

Status
Niet open voor verdere reacties.

PHPsnaputnie

Gebruiker
Lid geworden
8 mei 2007
Berichten
55
Dit had ik eerder al met Fifa, maar nu heb ik het ook met een andere game. Ik heb de drivers van mijn videokaart geupdate.
De Foutcode:
Beschrijving:
Foutcode; 100000d1, parameter1: f79fb000, parameter2: 00000002, parameter3: 00000008, parameter4: f79fb000.

Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.

Gegevens:
0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
0018: 20 31 30 30 30 30 30 64 100000d
0020: 31 20 20 50 61 72 61 6d 1 Param
0028: 65 74 65 72 73 20 66 37 eters f7
0030: 39 66 62 30 30 30 2c 20 9fb000,
0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002
0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000
0048: 30 38 2c 20 66 37 39 66 08, f79f
0050: 62 30 30 30 b000
Iemand die me kan helpen ik zit al maanden met dit probleem :(
 
Ik denk dat er een fout in je drivers zit.

Ik denk dat het een goede oplossing is, nu het toch vakantie is;), Je computer te formatteren.

Als je niet weet hoe het werkt zeg je het maar.:thumb:
 
Ow kom er nu achter dat ik met mun account van mun broertje had gevraagd :eek: Verder vragen doe ik weer met mun eigen account :p Srry voor foutje.
 
Bij deze het stappenplannetje:

Stap 0: zorg dat al je foto’s / muziek / brieven etc. etc. naar een veilige locatie zijn weggeschreven (externe harddisk) en check vóórdat je gaat formatteren door een dubbelklik op een willekeurig fotootje of brief, of ze inderdaad “goed zijn overgekomen” naar de externe harddisk, m.a.w. de foto / brief op MP3 opent vanaf de hdd. Als dat goed gaat en je doet een steekproef met een paar bestanden, mag je aannemen dat álles goed op de externe harddisk terecht is gekomen.
Zorg dat je PC Wizzard 2008, Ad-Aware 2008 en Spybot Search and Destroy op een externe schijf of disk hebt staan. Dit geldt eveneens voor servicepack 2 en 3 van XP. Eventueel ook de laatste Nvidia driver.
Sluit de externe harddisk nog niet aan.

Stap 1 :
start je pc op in het bios en controleer of opstarten vanaf CD / Dvd als eerste bootoptie staat ingesteld (is dat niet zo, dan kun je 1.000.000 keer de Windows XP cd in de drive doen, opstarten zal de pc nooit vanaf CD / DVD.
Het bios kom je in door vanaf het aanzetten van de pc te drukken op een bepaalde toets. Welke toets dit is, is afhankelijk van de biosversie, maar veelal is dit de Esc, Del of F1 toets. Probeer het maar.
Eenmaal in het bios (blauwe achtergrond, witte letters) zoek je naar een scherm waar je ergens iets leest van : Boot priority of Boot sequence. Daarachter kun je lezen wat de bootvolgorde is. (= opstart volgorde) Wellicht staat er :
1. Floppy
2. Hdd
3. CD / DVD
4. Network
Belangrijk is dat als 1e bootoptie de CD / DVD komt te staan. De rest maakt eigenlijk niet uit. Als je pc nog een ouderwetse floppy drive heeft, dan is het aan te bevelen de opstart van floppydrive als 2e bootoptie te zetten. Samengevat, zorg dat de opstart (bootvolgorde) er als volgt uit komt te zien:
1. CD / DVD
2. Floppy
3. Hdd
4. Network
Het kan zijn dat er geen 4 opties zijn, maar 3.

Verlaat het bios na de aangebrachte verandering door op F10 te drukken. Er zal nu aan je worden gevraagd of je zeker weet dat je het bios wil bewaren en verlaten mét de aangebrachte wijzigingen. Kies Y(es). Je pc zal nu opnieuw starten.
Heb je per ongeluk ook nog iets anders gewijzigd en ben je bang om schade aan te richten, kies dan voor N(o) en verlaat het bios met de Esc toets. Er wordt aan je gevraagd of je het bios uit wil zónder de veranderingen te bewaren, kies vanzelfsprekend voor Y(es)

Stap 2:
Oké, als het goed is dan staat nu het booten van de pc op CD / DVD ingesteld, hetgeen betekent dat wanneer je de pc aanzet, deze eerst “kijkt” of er een CD in de drive zit en zo ja, dat de pc vanaf die CD opstart.
Stop nu de CD van XP in de drive en start de pc opnieuw op. Na korte tijd verschijnt een zwart beeld met een regel witte tekst, waarin te lezen is: “Druk op een willekeurige toets om Windows vanaf CD te starten”. Deze boodschap staat relatief kort (enkele seconden) in beeld, dus je moet snel zijn.

Stap 3: als je een toets hebt ingedrukt verschijnt het eerste scherm van XP. Nu zal je niet moeten gaan installeren, maar even moeten gaan naar het scherm waar je partities kunt verwijderen. Verwijder daar álle partities. Windows biedt je daarna de gelegenheid om één of meerdere nieuwe partities aan te maken. Heb je een kleine harddisk kies dan voor het maken van slechts 1 primaire partitie. Heb je een hele grote capaciteit op de harddisk (>100 MB), kies dan eventueel voor het maken van meerdere partities.
Nu kun je bijna Windows gaan installeren. Omdat er nieuwe partities zijn gemaakt moet je de nieuwe partitie formatteren alvorens je kunt installeren. Een niet geformatteerde partitie is namelijk nog niet gereed voor een Windows installatie. Kies voor NTFS formatteren en NIET voor FAT,

Stap 4: na het formatteren kun je Windows gaan installeren. Check even of dat ook op C gaat gebeuren.

Stap 5 : beantwoord wat vragen van Windows omtrent licentienummer, taal en tijd. Laat Windows tijdens de installatie géén internet / netwerk en / of mailprogramma installeren, annuleer dit / klik door!!! Dit mag je alleen toestaan als je een Windows CD hebt waarop reeds SP2 staat én je die CD gebruikt om Windows te installeren.

Stap 6: mogelijk ontstaan tijdens de installatie foutmeldingen omtrent het niet kunnen installeren van bepaalde apparaten (modem / toetsenbord of whatever) Géén aandacht aan schenken, dat komt later allemaal wel weer goed.

Stap 7: als Windows eenmaal klaar is met de installatie wordt voor het laatst opnieuw opgestart. Hierna krijg je een vrij kaal buroblad te zien. Mogelijk kreeg je tijdens de opstart nog foutmeldingen omtrent niet gevonden hardware / drivers. Géén aandacht aan schenken.

Stap 8: het éérste dat je nu moet doen, is een CD van de pc fabrikant erbij pakken en de daarop staande drivers installeren. Dit zijn zogenaamde chipset / moederbord drivers. Die CD kan diverse namen hebben. Redelijk veel gebruikte zijn: utillity of driverdisk.
Dit is een niet moeilijk, maar best wel lastig in te schatten gedeelte. Er zijn namelijk fabrikanten die zo’n driver disk volproppen met allerlei gratis (handig of juist nutteloze) software zoals anti virus progjes en fotogprogjes en / of probeer versies van tekstverwerkers en / of andere rommel.
De grap is om die software niet te installeren, maar alleen de software die de drivers voor het moederbord bevatten, de zogenaamde chipsetdrivers. Veelal verschijnt een menuutje waarin je kunt kiezen. Dingen die daar te lezen zijn, zijn o.a. AGP drivers, Network / LAN drivers, Sounddrivers. Als je een dergelijk aantal namen ziet staan in een menu, dan kun je die alle veilig installeren, dat zijn dan de benodigde moederbord drivers.
Eventueel extra op die CD staande software zoals McAfee / Norton, Photosoftware etc. etc. dus niet installeren! De pc zal nu waarschijnlijk opnieuw willen opstarten, doe dit. Als de pc dat niet voorstelt, start dan toch opnieuw op.

Stap 9: Ga naar apparaatbeheer en kijk naar het aantal apparaten in apparaatbeheer (Configuratiescherm, systeem, hardware, apparaatbeheer) dat nu nog gele uitroeptekens en / of cirkels met kruizen erin vertoont. Dit aantal zal wellicht al gereduceerd zijn tot één, twee of wellicht drie. Nog géén aandacht aan schenken.

Stap 10: sluit de externe harddisk aan. Maak op de C schijf van je pc een tijdelijke map aan die je bijvoorbeeld : AAApje noemt. (De naam AAApje heeft als voordeel dat ie bovenin de verkenner komt te staan) Kopieer daar alle software naartoe die je hebt gedownload.

Stap 11: als het goed is heb je nu een map AAPje met daarin: Windows servicepack 2 en 3, Ad-ware 2008, Spybot Search and Destroy, PC Wizzard 2008 en de driver voor je videokaart. Lees nu eerst even stap 21a.
Installeer eerst servicepack 2. Na een nieuwe opstart installeer je servicepack 3.

Stap 12: nu is het tijd voor je internetverbinding. Maak verbinding met het internet en ga allereerst naar Windows update. (Zit overigens ook onder de Startknop van XP en dan alle programma’s)
Laat Windows je systeem helemaal updaten.
Mogelijk moeten sommige updates alleen worden binnengehaald en moet de pc daarna weer opnieuw worden gestart. Laat dit toe.
Ga zeker een keer of 5 (!!!) na Windows update terug, net zolang totdat gemeld wordt dat er géén updates meer beschikbaar zijn.

Stap 13: niet verplicht, maar wel aan te bevelen: ga naar de Windows Start knop en zoek daar “schijfopruiming” en voer dit uit. Doe daarna even defragmentatie.
Je systeem is nu mooi clean en klaar voor de installatie van de rest van de software.

Stap 14: ga naar apparaatbeheer en check of daar eventueel nog foutmeldingen (zie hierboven uitroeptekens / cirkels met kruizen erin) staan. Zo ja, dan:

Stap 15: installeer vanuit de map AAApje het tooltje PC Wizzard 2008 en zoek de exacte namen van de hardware op die volgens apparaatbeheer nog niet gereed zijn voor gebruik.
Zoek op het internet naar de juiste drivers, download deze en installeer ze.

Stap 16: als alles goed is gegaan is apparaatbeheer nu foutloos. Zo niet, meld je dan even op de Helpmij met bijvoorbeeld een screendumpje van apparaatbeheer.

Stap 17: installeer nu je virusscanner en update deze.

Stap 18: installeer vanuit AAAPje Ad-Aware 2008 en kies voor “bijwerken” (=updaten).

Stap 19: installeer vanuit AAAPje Spybot Search and Destroy en update deze ook.

Stap 20: installeer (voor zover aanwezig) je Microsoft Office 200? Pakket. Ga daarna wederom naar Microsoft update en haal vele, vele updates binnen. Ga na een update weer naar de update en laat weer op updates scannen. Herhaal dit totdat er geen updates meer gevonden worden.

Stap 21: installeer nu je brandprogramma en / of eventuele andere persoonlijke programma’s en update deze op de website van de respectievelijke fabrikanten.

Stap 21a: het zou kunnen dat je vrij vroeg in het stappenplan een “beroerde” beeldkwaliteit hebt: slechts matige kleuren en hele grote icoontjes. Dit is het gevolg van het feit dat je Nvidia driver nog niet is geïnstalleerd. Als je dat overkomt, dubbelklik dan op het op in de map AAApje staande bestand dat je hebt gedownload bij Nvidia, de juiste drivers worden nu geïnstalleerd.

Stap 22: als alles goed is gegaan heb je nu een perfect geïnstalleerde pc. Je zou tot slot nog een keer Windows update kunnen draaien om te zien of er nog updates worden gevonden.

Stap 23: kopieer nu al je foto’s / brieven / muziek, etc. etc. vanaf de externe hdd terug naar de mappen op C waar je ze kwijt wilt.

Stap 23: doe nu wederom schijfopruiming, gevolgd door schijfdefragmentatie.

Stap 24: als je beschikt over software die een schaduwkopie van je systeem kan maken, dan is DIT hét moment om je hele systeem te backuppen naar een extern medium. Bij toekomstige problemen zet je dan in 45 minuten je hele Windows + extra software terug zonder alle voornoemde stappen uit te hoeven voeren.

Succes!

ps. als meelezers wat missen of een stap ter discussie willen stellen............ graag ! (Ik heb het e.e.a. uit het blote hoofd gemaakt en wellicht ben ik ergens toch wat vergeten te vermelden)


met dank aan pasja :thumb:
 
Waarschuwing--> formatteren-->alle bestanden kwijt!!!!!

Nou dit vindt ik een hele goede handleiding

Maar Let op!!! Het formatteren van de harde-schijf zorg ervoor dat alle bestanden die niet veilig gesteld staan verwijderd worden!!!!!!!!!!!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan