• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

ALS de cel leeg is DAN...

Status
Niet open voor verdere reacties.

Pascal321

Gebruiker
Lid geworden
5 aug 2017
Berichten
198
In tabblad 'Aanwezigen' in kolom D moeten de vervaldata van de beurtenkaarten en jaarabo's die op tabblad 'Gegevens kaarten + verzekering' te vinden zijn automatisch ingevuld worden.

Bedoeling: ALS de cel uit kolom F uit het tweede tabblad leeg is DAN moet hij uit datzelfde tabblad de datum uit de cel uit kolom H nemen.

Heb een formule in D1 gezet en uitgevuld naar de andere cellen, maar dat lukt blijkbaar niet. Wat is er verkeerd aan mijn formule?
 

Bijlagen

  • test.xlsx
    24,5 KB · Weergaven: 19
De cellen in kolom F op tabblad 'Gegevens verzekering+kaarten' zijn niet leeg, er staat een formule in... dus de formule in D1 heeft altijd ONWAAR als uitkomst.

Verander de formule eens in:
Code:
=ALS('Gegevens verzekering+kaarten'!F4="";'Gegevens verzekering+kaarten'!H4;'Gegevens verzekering+kaarten'!F4)

Wat moet er gebeuren bij een uitkomst 0?
 
Laatst bewerkt:
of zoiets?
 

Bijlagen

  • test (51).xlsx
    30,5 KB · Weergaven: 11
@ AlexCel: als de uitkomst 0 is (= mensen die geen beurtenkaart hebben maar per les betalen) moet er niets ingevuld worden.
En wat is de formule als er nog 25-beurtenkaarten bijkomen en er dus nog met een extra kolom rekening moet gehouden worden? (zie bijlage)
 

Bijlagen

  • test.xlsx
    24,9 KB · Weergaven: 12
Zoiets?
Code:
=ALS.FOUT(1/(1/MAX('Gegevens verzekering+kaarten'!E4:J4));"")
Om 0-waarden af te vangen deel ik 1 2x door de uitkomst. Bij uitkomst 0 resulteert dit in een foutmelding (delen door 0 is flauwe***), de ALS.FOUT maakt er dan een leeg vakje van.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan