Opgelost Boot failure detected

Dit topic is als opgelost gemarkeerd

gbeersma

Gebruiker
Lid geworden
1 aug 2016
Berichten
110
Bij opstarten computer (windows 11) verschijnt de melding 'Boot failure detected' en o.a. possibly due to incorrect configuration'. Wat houdt dit in en kan ik iets doen om het op te lossen?
 
Wat heb je al gevonden?
Zie ook mijn onderschrift.
 
Ik weet niet meer in welk artikel ik gevonden heb wat ik gedaan heb, maar in elk geval heb ik de BIOS geopend, vervolgens op save and exit geklikt en op de vraag save configuration and reset bevestigend geantwoord. En nu werkt de computer weer. Zeer bedankt voor de hulp!
 
De boot volgorde zal wel verkeerd hebben gestaan in je BIOS.
 
Oei, ik heb bij mijn weten niets veranderd, alleen geopend en gesaved. Loop ik dan nu het risico dat het probleem steeds opnieuw opduikt?
 
Misschien dat je CMOS-batterij op je moederbord aan het sterven is, en je BIOS daardoor gereset wordt naar een default setting, waarin je boot-volgorde anders gesteld staat.
 
Het enige waar ik dan aan kan denken is de vx/vt setting virtuel processen over de processor mogelijk net niet juist uitgelegt maar je weet wel waar ik op doel
 
Het enige waar ik dan aan kan denken is de vx/vt setting virtuel processen over de processor mogelijk net niet juist uitgelegt maar je weet wel waar ik op doel
Het is heel zeker niet de fluxhopper die parallel loopt aan de het fluxvectorveld, een geavanceerd elektronisch-kinetisch deeltjesversnellingsysteem, ontworpen met een matrix van high-density ferrietkernen en een netwerk van supergeleidende spoelen. Maar je snapt wel wat ik bedoel..... 😉
 
Willen jullie s.v.p. ook rekening houden met mijn afwezige computerkennis? Moet ik het knoopbatterijtje dat in de computer zit vervangen?
 
Willen jullie s.v.p. ook rekening houden met mijn afwezige computerkennis? Moet ik het knoopbatterijtje dat in de computer zit vervangen?
Mijn vorige reactie was sarcasme, en Kenika snapt wel waarom. ;)
Mogelijk moet je een knoopcelletje op je moederbord (laten) vervangen. Wacht eerst even af of het probleem nog terugkeert.
 
Dat het om een onderonsje ging was duidelijk, ja. En dat ik in mijn computer geen deeltjesversneller heb ook wel. Maar mijn opmerking was vooral bedoeld om aan te geven dat jullie ook richting beginners gewend zijn om vaktermen te gebruiken. Maar misschien is dat onvermijdelijk en moet ik er gewoon aan wennen. In elk geval leer ik van jullie, dus op termijn zal het probleem ook minder erg worden. Ik markeer dit topic als opgelost.
 
!!!Belangerijk kijk of er een usb in steekt en haal deze eruit!!! als een éérste opstart optie in bios geen master boot heeft krijg je ook zo'n melding.


Je moet even kijken of je computer naam + bios + hyper-v + setting bekijken hoe de setting moet staan.
Verder kan je ook op een ander computer de installatie ophalen van internet en even kijken of er een Repair optie op zit of je hebt een officiele dvd en kan die op deze mannier herstellen als computer geen merk heeft(dell, hp , ect hebben een eigen dvd voor herstel met drivers) . in tussen tijd als je kennis hebt om een hd te vervangen harddisk vervangen door nieuw en een linux installeren om het toestel te kunnen gebruiken kan handig zijn . en telkens je eraan kan werken verder uitzoeken wat er mis ging om data te kunnen recupen. Het is belangerijk om je gebruiker en wachtwoord gelijk aan elkaar te maken als vorig omdat er een mogelijkheid is dat je dan je hd als second(zie internetvoorbeelden) kunt plaatsen en zo aan je gegeven kan komen.
Handige is info over hardware mee te geven. Ik ben ook niet de hoogste specialist .
Je kan ook al eens rondhoren of je gegeven van onedrive of ander windows backup kan komen ... (Ik gebruik te hacken plaatsen niet en daardoor ontbreekt mijn kennis ervan).
 
Terug
Bovenaan Onderaan