• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Cel kleur met voorwaarden

Status
Niet open voor verdere reacties.

lobelvin

Gebruiker
Lid geworden
22 okt 2014
Berichten
226
hallo,

kan ik op de een of andere manier (voorwaardelijke opmaak, VBA..) de kleur van 2 aan elkaar grenzende cellen laten veranderen wanneer de inhoud van beide cellen aan een bepaalde voorwaarde voldoet.
vb. cel A1 moet "test" en cel B1 moet "OK" bevatten en dan moeten beide cellen geel kleuren, als niet aan allebei de voorwaarden voldaan wordt mag er niets gebeuren.

Alvast bedankt,
Danny
 
Dus als ze al geel zijn dan moet dat zo blijven als niet aan beide voorwaarden wordt voldaan?
 
Hallo EDMOOR,

De standaardkleur is gewoon transparant, dus de basis kleur van excel, enkel wanneer aan beide voorwaarden voldaan is moeten ze geel kleuren, wanneer een van beide voorwaarden niet meer correct zijn moeten ze terug de transparante basis kleur van excel aannemen.

Alvast bedankt,
Danny
 
En in dit geval?
Kleuren.JPG
 
Code:
=EN($A1="test";$B1="OK")

Plaats in het vervolg een voorbeeldbestand dat maakt het voor de helpers veel gemakkelijker. Nu is het een beetje raden wat je wil.
 
Hallo,

ik heb een bestandje bijgevoegd, de voorwaarde moet wel degelijk A1 = test en B1 = OK zijn, dan moeten beide cellen geel kleuren, anders gebeurd er niets, als in A1 en/of B1 iets anders staat mogen de cellen niet kleuren.

Alvast bedankt,
Danny


Bekijk bijlage voorbeeld.xlsx
 
Dan kan je gewoon de formule van emields gebruiken in voorwaardelijke opmaak die dan van toepassing is op A1 en B1.
 
Laatst bewerkt:
Hallo,

De formule van EMIELDS werkt perfect :thumb:

Bedankt aan allebei en prettig eindejaar.
Danny
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan