Cursor blijft trillen, komt waarschijnlijk door logo in header

Status
Niet open voor verdere reacties.

Haarlem023

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
8 sep 2023
Berichten
4
Hello,

Wij(gemeente Haarlem) gebruiken codering in Microsoft Word om sjablonen te maken, deze sjablonen voeren wij uit in Powerbrowser(zaaksysteem).
Wij maken gebruik maken van een afbeelding(logo) in de headers van de Word pagina's. Bij die headers hebben we ook code gezet.
De situatie is namelijk zo: Wij maken de sjablonen/brieven voor de gemeente Haarlem en de gemeente Zandvoort. In de header hebben wij code gezet bij het logo dat hij moet kiezen voor het logo van de gemeente Haarlem of van Zandvoort of basis van wat het bevoegd gezag is van de zaak in Powerbrowser.
Nu lopen wij tegen een probleem aan: De cursor in de Word sjablonen trilt de hele tijd en dat stopt zodra we de logo's weghalen.
Ook als we in Word een documenten check uitvoeren dan geeft hij aan dat er iets is met de kop of voet tekst.

De combinatie code met logo in de header zorgt er dus voor dat de muis de hele tijd gaat trillen. Het vreemde is dat dit niet voorkomt bij sjablonen waar we maar 1 pagina hebben. Het komt voor bij sjablonen die meerdere pagina's hebben en waar het logo dus op die pagina's terugkomt.

Herkent iemand dit probleem? Zo ja, is hier een oplossing voor?

Wij hebben intern al met verschillende afdelingen gesproken omdat we dachten dat het een server of connectie probleem was o.i.d. maar dat schijnt het niet te zijn.

Sjablonen DOTM
Word versie: Microsoft® Outlook® voor Microsoft 365 MSO (Versie 2208 Build 16.0.15601.20742) 32 bits
 
Eerst even voor de duidelijkheid: je zet nooit code in een kop- of voettekst. Code staat, ongeacht waar die wordt uitgevoerd, altijd in een module. Daarbij kan een procedure uiteraard overal in het document acties uitvoeren. Dus ook in de koptekst.

Als een cursor blijft ‘trillen’ (wat-ie overigens niet doet; je hebt last van schermflikkeringen omdat de procedure vermoedelijk continue aan het switchen is tussen koptekst weergave en gewone weergave) dan komt dat wellicht doordat de procedure een handeling continue blijft uitvoeren.

Zelf heb ik indertijd iets vergelijkbaars gemaakt voor een (verre) buurman van jullie, de gemeente Amsterdam. Ook daar een sjabloon met wisselende logo’s in de koptekst. Maar dus nooit dit probleem gehad. Zonder het sjabloon te zien, en de code, kan ik er uiteraard verder weinig van zeggen.
 
Nee, want deze bijlage is voor ons niet te zien. Bijlagen moet je toevoegen via de optie <Ga geavanceerd> en niet vanuit het standaard antwoord scherm. Dat is al jaren geleden doorgegeven aan HelpMij, maar niemand let er iets aan, of kan er iets aan doen. Zal wel een foutje van de software zijn.
 
Op zijn minst kan het veld in de koptekst simpeler, want een IF formule heeft altijd twee uitkomsten: Waar of Onwaar. Aangezien je maar twee logo’s hebt, hoef je dus alleen een vergelijking te maken op één van de twee steden; als het die stad niet is, is het automatisch de andere. Dus ik zou het logo van Haarlem opnemen in de Onwaar tekst van Zandvoort. Tenzij het kan voorkomen dat het ook kan voorkomen dat er géén logo is. In dat geval zou ik de Zandvoort IF formule nesten in de eerste formule. Dat zou wellicht al kunnen helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan