Harde schijf vervangen

Status
Niet open voor verdere reacties.

AnnevdD

Verenigingslid
Lid geworden
8 mei 2007
Berichten
228
Ik heb een hybride SSD schijf gekocht om de huidige harde schijf van mijn ASUS laptop (64 bits) te vervangen.
Het fysiek vervangen van de schijf lijkt me geen probleem. Ik zou graag advies krijgen over het "overzetten" van de (systeem)software. Ik heb de laptop gekocht met W7 Home Premium en daar een upgrade naar W7 Ultimate op gedaan. Daar heb ik een DVD van.
Ik wil graag alle software en data overzetten op de nieuwe schijf.
Ik lees op internet dat ik met het USB/DVD download tool een kopie van de systeemsoftware kan maken op een CD of USB stick. Dat laatst zou ik graag willen, maar de tool vraagt om een ISO bestand en dat heb ik niet. Ik weet ook niet hoe ik dat kan maken.

Kan iemand mij vertellen wat er allemaal moet gebeuren om de schijf te verwisselen en hoe je dat kan doen?

Vast mijn dank
Anne
 
Probeer je bestanden eens op een externe harde schrijf te zetten en ze dan over te zetten op die andere
 
Dank voor de moeite, maar hier heb ik niet zoveel aan. Natuurlijk zet ik de data op een externe harde schijf, maar het gaat me om het overzetten van de systeemsoftware.
 
Probeer je bestanden eens op een externe harde schrijf te zetten en ze dan over te zetten op die andere
Zelfs met Hiren's Boot CD lukt dat nooit helemaal.

Ok, heb je een Maxtor/Seagate of WD (externe) hardeschijf? In dat geval kan je bij de fabrikant(en) hun versie van Acronis True Image Backup gratis afhalen. Daarmee kan je een Opstart-CD maken waarmee je de schijf rechtstreeks kan klonen of op een externe schijf/partitie een volledig backup kan maken.
Na het klonen of terug zetten van de backup, CD eruit, start de eerste keer in veilige modus op, Windows nieuwe schijf laten vinden & installeren, herstarten.

http://www.seagate.com/support/inte...r-electronics/ld25-series/maxblast-master-dl/
http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119

http://www.acronis.nl/homecomputing/products/trueimage/ Maximaliseer browserscherm, klik rechts op Gratis probeerversie, in pop-up-venster vul e-mail in, klik Download, volgend venster serienummer voor 30 dagen proberen, bestand downloaden & opslaan.
 
Hartelijk dank. Je hebt me goed op weg geholpen. En ik heb er veel van geleerd.
Uiteindelijk heb ik het wat anders opgelost. Ik had nog een harddisk box waarin een 2,5" disk paste. Daar heb ik de nieuwe schijf ingezet en toen met EASUS Partition master een disk copy van de oude schijf naar de nieuwe gemaakt. Daarna de nieuwe schijf geplaatst en het werkte vlekkeloos.

Heel veel dank.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan