icidu network repeater wireless 300n (nl 707547)

Status
Niet open voor verdere reacties.

meulenhof

Gebruiker
Lid geworden
21 jul 2005
Berichten
49
Ik probeer mijn repeater te installeren.
Volgens de handleiding moet ik de repeater bekabeld aansluiten op een laptop en dan http://192.168.2.254 intypen. Ik krijg echter de melding dat de pagina niet beschikbaar is.

Een jaar of twee terug heb ik de repeater ook al eens geïnstalleerd en toen lukte het wel.

Al de hele morgen bezig geweest, wie biedt hulp?
 
Heb je wel eerst even de WIFI op de laptop uit gezet?
 
wifi uitgezet

kan me niet herinneren dat ik de vorige keer wifi moest uitzetten, staat ook niet in de handleiding.

Heb wifi op de laptop uitgeschakeld, nu is hij via LAN aangesloten op de repeater. Hij geeft echter aan dat er geen internet mogelijkheid is. Lijkt me logisch omdat de repeater nog niet is ingesteld ?
Kan de pagina dus nog steeds niet openen!!

Ik zie overigens bij draadloze netwerken wel "repeater" staan, ook op mijn IPAD. Maar er staat bij dat er geen beveiliging is en geen internet toegang.

Heb via de WPS knop al wel contact gemaakt met de router.
 
Anders zet je je laptop via UTP aangesloten handmatig de netwerkkaart op 192.168.2.100 met gateway en DNS 192.168.2.254
En probeer dan nog eens : http://192.168.2.254
Vervolgens zet je hem in de ip range waar je normaal werkt op een vrij ip nr, bijv halverwege 192.168.x.1 en 192.168.x.254 waarbij x jouw netwerk x is.... (opvragen via start uitvoerenen type dan ipconfig /all ).
 
Laatst bewerkt:
Probleem opgelost

Heb het probleem gevonden.
Je moet inderdaad de WIFI uitzetten. Ik had echter nog meer verbindingen actief. Toen ik ze allemaal had gesloten en alleen de LAN open had kwam ik wel op de http://192.168.2.254

Instellingen doorlopen en nu heb ik weer overal perfect internet.

Dank jullie!
 
Toch weer probleem

Blijkt dat de repeater toch niet goed werkt.

Ik heb opnieuw via 192.168.2.254 de repeater ingesteld.

In eerste instantie had ik de repeater dezelfde naam gegeven als de router. Ik dacht dat het werkte maar blijkbaar had ik dan gewoon contact met de router en viel vaak de verbinding weg.
Daarna heb ik de repeater een afwijkende naam gegeven. Ook nu lijkt het te werken, alle led's op de repeater branden en wanneer ik een apparaat wil koppelen staat de repeater in de lijst. Echter wanneer ik de repeater selecteer en het wachtwoord ingeef (hetzelfde als het ww van de router) krijg ik de melding onjuist wachtwoord.

Ik kan echter in het menu van de repeater geen ander wachtwoord opgeven, en ik moet het ww ingeven wanneer ik de repeater koppel aan de router, dat gaat goed.

Misschien onbenullig, maar in de lijst waar ik de router moet selecteren staat wpa2-psk en bij de repeater staat wpa shared key. Zijn de wachtwoordopties niet compatible ???
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan