MS Access - TransferText

Status
Niet open voor verdere reacties.

HaBe1963HaBe1963

Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2016
Berichten
7
Goedemorgen,

ik heb een vraag met betrekking tot het importeren van een .csv file door middel van "DoCmd.TransferText".
Ik heb hiervoor een Specification gedefinieerd, maar wanneer de kolomvolgorde van de gebruikte .csv wordt gewijzigd wordt de file toch geimporteerd volgens de specs en worden dus gegevens niet in het juiste veld gestopt.

Wat kan ik hier het beste aan doen?
 
Specification aanpassen? Zorgen dat de volgorde in de .csv correct is?
 
Ik had gehoopt dat dit ergens binnen MS Access geregeld kon worden. Niet dus?
Aanpassen van de specification is geen optie.
 
Laatst bewerkt:
De specificatie dus niet gebruiken. Ed is geen Access specialist, dus trek je van hem niet zoveel aan :) (Sorry ed...) Ik gebruik in dit soort gevallen liever een aparte importtabel en een aparte toevoegquery. Als de volgorde van de gegevens steeds wisselt zul je de toevoegquery steeds opnieuw moeten opbouwen en dat doe je dan met VBA. Dan is het wel handig als je de veldnamen wél hebt, anders wordt het wel heel lastig. Je geeft een beetje te weinig informatie om daar meer van te zeggen.
 
De specificatie dus niet gebruiken
Dat gaat niet helemaal lukken. "TransferText" dwingt namelijk een specification af. Ik gebruik trouwens al een TEMP table, die voordat ik de .csv inlees eerst wordt verwijderd.
Er wordt dus bij iedere import een nieuwe TEM table gecreëerd.
Het probleem is vervolgens dat de TransferText de veldnamen uit de specification overneemt, inclusief de volgorder, terwijl ik zou verwachten dat de kolomnamen plus volgorde van de .csv gebruikt zouden gaan worden.
 
Geeft niks, ook ik maar regelmatig een foutje, dus het is altijd raadzaam om op te blijven letten :). De vraag is natuurlijk of je er wat mee kan zo.
 
Absoluut. Nadeel van het niet gebruiken van een Specificatie is dan weer wel dat je geen preferenties voor bijvoorbeeld decimaalteken etc kunt specificeren. Maar daar komen we ook wel weer uit.

Thx voor je oplossing
 
Dat laatste ondervang je door een correcte importquery te gebruiken die de importgegevens alsnog overzet naar de juiste tabel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan