Spiegelen schijf E en T

Status
Niet open voor verdere reacties.

Senso

Meubilair
Lid geworden
13 jun 2016
Berichten
9.662
Besturingssysteem
W10 Pro en W11 Pro
Office versie
Office 2007 H@S en Office 2021 Prof Plus
Schijf E en T zijn identieke schijven. Het gaat om zo'n 500.000 bestanden, 60 GB. Bij Allway Sync gaat die altijd eerst analyseren en dit duurt vrij lang (te lang). Het principe is maak T gelijk aan E. Ook als het maar om honderd bestanden gaat, eerst weer analyseren en dan synchroniseren. Dat is een beetje onwerkbaar.

Is er een programma die dat op de achtergrond snel(ler) kan doen. Noemt men dat geen spiegelen?
 
Laatst bewerkt:
Daar staat een andere uitleg van het begrip mirror. Alle bestanden zijn al overgezet en dan is het een kwestie van vergelijken, analyseren van de verschillen en dat duurt (veel) te lang.
 
Prima tip want daar staat:
[FONT=&amp]If you’re thinking that RAID 1 is a lazy man’s backup, think again. RAID 1 is not a backup, and is never, ever a replacement for a good backup. Always remember that RAID 1 is a hedge against hardware failures, not malware or corrupted data. If you get a virus on one drive in a RAID 1 array, every drive in the array will have the virus written to it. A proper backup keeps data safe from the system.[/FONT]
RAID is nooit een backup. RAID met 2 schijven is technisch/softwarematig niet hetzelfde als een systeem zonder RAID met 2 schrijven waar je de inhoud van de 1e met die van de 2e schijf synchroniseert.

Verder: @Senso lijkt bij de vorige tip over "mirroring" leek mij te bedoelen dat daar "staat een andere uitleg van het begrip mirror" gebruikt wordt en imho is het daar ook al RAID1, eigenlijk 2 vergelijkbare tips.

@Senso: Neem de top 5 van de synchronisatie tools en test dan welke je bevalt qua performance.

Denk ook aan Total Commander, die schijnt ook snel schijven te kunnen synchroniseren. Is niet gratis, maar je kunt hem wel testen en als dat jou veel beter is dan de andere maar gratis programma's dan is dat te overwegen.


 
Laatst bewerkt:
RAID is mij te ingewikkeld. Met dank voor de tips en uitleg.:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan