Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: Achtergrond verwijderen in Adobe CS4

  1. #1
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    Vraag is opgelost

    Achtergrond verwijderen in Adobe CS4

    Eens per jaar moet ik van een foto van een beeld de achtergrond verwijderen. Dat probeer ik altijd in ADOBE cs probeer versie, ik heb nu Adobe Photoshop CS4. Ik ben dus geen echte adobe gebruiker en snap er eigenlijk helemaal niets van. Ik heb nu versie cs4. Wie kan me op een eenvoudige wijze vertellen hoe ik óf een subject uit de foto haal
    óf doodeenvoudigweg de achtergrond kan wissen. Echt eenvoudig want in de handleiding ben ik na de eerste regel al vertrokken omdat die toch duidelijk bedoeld is voor ervaringsmensen. Ik snap er althans helemaal niets van en vind het woord en zinsgebruik van een andere planeet of alleen voor ingewijden. Wie helpt????
    egkok

  2. #2
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Quote Origineel gepost door egkok Bekijk Bericht
    Eens per jaar moet ik van een foto van een beeld de achtergrond verwijderen. Dat probeer ik altijd in ADOBE cs probeer versie, ik heb nu Adobe Photoshop CS4. Ik ben dus geen echte adobe gebruiker en snap er eigenlijk helemaal niets van. Ik heb nu versie cs4. Wie kan me op een eenvoudige wijze vertellen hoe ik óf een subject uit de foto haal
    óf doodeenvoudigweg de achtergrond kan wissen. Echt eenvoudig want in de handleiding ben ik na de eerste regel al vertrokken omdat die toch duidelijk bedoeld is voor ervaringsmensen. Ik snap er althans helemaal niets van en vind het woord en zinsgebruik van een andere planeet of alleen voor ingewijden. Wie helpt????
    met de magicwand kan je objecten heel makkelijk selecteren
    er komt dan zo'n rondje om het object en dat kan je dan gewoon als je klaar bent met het handje verslepen
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  3. #3
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    Quote Origineel gepost door mastermindzh Bekijk Bericht
    met de magicwand kan je objecten heel makkelijk selecteren
    er komt dan zo'n rondje om het object en dat kan je dan gewoon als je klaar bent met het handje verslepen
    Ik bedoelde ik ben een volkomen newbie. Waar kan ik magicwand vinden in cs4???
    egkok

  4. #4
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Quote Origineel gepost door egkok Bekijk Bericht
    Ik bedoelde ik ben een volkomen newbie. Waar kan ik magicwand vinden in cs4???
    ik heb cs3 en daarbij staat hij aan de linkse kant in het venster waar je alles kan kiezen

    ben zelf ook newbie ermee maar ik haal wel eens wat voorwerpen uit foto's
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  5. #5
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    Hoe ziet het symbool er dan uit ??
    egkok

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Quote Origineel gepost door egkok Bekijk Bericht
    Hoe ziet het symbool er dan uit ??
    als een toverstokje,

    zwart streepje met sterretje erboven kan ook (dat is toverstokje )
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  7. #7
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    hier in heel basic wat het doet het omringt het object wat je wilt en dan kan je met rechtermuisknop en dan select inverse de achtergrond selecteren en dan op DEL

    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  8. #8
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    Die pakt sowieso niet het subject daar heb je dus helemaal niets aan, alleen maar delen van de afbeelding en ook nog van de achtergrond. Ik moet het object randscherp uit de achtergrond krijgen en ik ben nog nooi iemand tegen gekomen die me dat kon uitleggen en ook uit de help afdeling vind ik geen bruikbare info terwijl het gewoon heel makkelijk moet kunnen. Die magnetische lasso is ook al zoon hulpstuk waar je niets aan hebt ben je er bijna gaat er nog een stuk uit je subject
    egkok

  9. #9
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    trouwens als je die magnetische lasso hebt geselekteerd hoe kan je die selektie weer uitschakelen??? Ik word echt helemaal gek van dat programma...
    egkok

  10. #10
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Quote Origineel gepost door egkok Bekijk Bericht
    trouwens als je die magnetische lasso hebt geselekteerd hoe kan je die selektie weer uitschakelen??? Ik word echt helemaal gek van dat programma...
    ik snap het

    ctrl+z of rechtermuisknop deselect
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  11. #11
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    Quote Origineel gepost door mastermindzh Bekijk Bericht
    ik snap het

    ctrl+z of rechtermuisknop deselect
    Je kan toch met lagen werken, alleen weet ik niet hoe dan haal je zo die achterkant eraf. Met een gummetje lasso etc etc allemaal **** want je hapt er delen uit.
    egkok

  12. #12
    Giga Senior
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Quote Origineel gepost door egkok Bekijk Bericht
    Je kan toch met lagen werken, alleen weet ik niet hoe dan haal je zo die achterkant eraf. Met een gummetje lasso etc etc allemaal **** want je hapt er delen uit.
    lagen? geen idee sorry ik weet dat het kan maar alleen als je zelf lagen maakte dacht ik
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  13. #13
    Giga Senior
    Verenigingslid
    egkok's avatar
    Geregistreerd
    25 maart 2001
    Locatie
    Hilversum
    Afstand tot server
    ±78 km
    dat lassootje gaat echt niet weg ik moet de foto gewoon verwijderen!!!
    egkok

  14. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren