2 Domeinnaam op 1 hosting

Status
Niet open voor verdere reacties.

kickboy

Gebruiker
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
384
Hallo,

ik heb nu een website bij antagonist, graag wil ik ook een nieuwe site beginnen, maar wil ik mijn geheugen gebruiken van mijn ander website, maar wil ik wel een andere domeinnaam

is dit mogelijk ?
 
je wilt dus geheugen gebruiken van een andere website en een andere domeinnaam... wat is dan precies het probleem, als je een nieuwe hosting wilt geef je gewoon aan dat je er een domeinnaam bij wilt... als je al een hosting heb en alleen een domeinnaam kies je dat je alleen een domeinnaam wilt en laat je hem doorverwijzen naar het ip adres van je host
 
Ehm, zoals ik het begrijp wil kickboy twee domeinnamen en twee websites.
En dan van de tweede website de bestanden onderbrengen op de server van de eerste. Bijvoorbeeld:
  • Site 1: www.allesoverdezon.nl ; dit is de bestaande site.
  • Site 2: www.allesoverdemaan.nl; dit is de nieuwe site, waarvan de bestanden onder de site 1 moeten komen.
Als je dan voor site 2 alleen een domeinnaam hebt + een doorverwijzing, arriveert de bezoeker van www.allesoverdemaan.nl meteen bij www.allesoverdezon.nl, en is er geen site die over de maan gaat.

Is de reden ervan, dat je nog genoeg ruimte over hebt op site 1, en dan voor site 2 alleen maar een domeinnaam wilt (wat natuurlijk goedkoper is dan een site met webspace)?

Ik weet niet zeker of dat kan (misschien is er iets mogelijk met een subdomein en .htaccess, maar daar ben ik niet in thuis).

Wat je in elk geval wel kunt doen, is bijvoorbeeld op site 2 voor grote "inwendige bestanden" (zoals images of video's) de ruimte op site 1 gebruiken, bijvoorbeeld op de homepage van site 2:
HTML:
<h1>Alles over de maan</h1>
<div id="logo">
    <img src="http://www.allesoverdezon.nl/images/maan-logo.png" width="..." ... enz.>
</div>
De bezoeker van de maan-site ziet dan niet dat het plaatje van de zon-site komt. Vooral als je 15 foto-albums met twintig 1MB détail-landschapfoto's van je maanreis hebt, kan dat lekker aantikken.
De bulk aan grote bestanden zet je dan op de zon-site, en voor de maan-site kan je dan volstaan met een minimaal hosting-pakket.

Maar voor zo'n € 25,- per jaar heb je al een domeinnaam met prettig veel webruimte. Voor dat bedrag zou ik ervoor kiezen om voor alles van de maan-site gewoon aparte webruimte te nemen. Dan zit alles netjes site-bij-site.
Maar ik ben ook heel erg rijk! ;)

Met vriendelijke groet,
CSShunter
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan