50 hertz?

Status
Niet open voor verdere reacties.

aceraspirefan

Gebruiker
Lid geworden
5 jul 2009
Berichten
225
nog even een vraagje ik wil een lcd tv gaan kopen met een beeldscherm van ong. 81cm en full hd alleen je hebt tv's met 50 en 100 hertz wat is het verschil of eigenlijk is een 50 hertz slecht is dat een probleem dat je dat hebt kunnen jullie mij ook nog een goede lcd tv aanraden met de ziggo ci+ module? alvast bedankt:thumb:
 
Het geeft de refresh rate aan. In Nederland geldt de Pal standaard voor SD beeldmateriaal. Programmas e.d. worden in dit formaat, 720x576 pixels (HD zenders vanzelfsprekend een hogere resolutie) met 25 hele beelden per seconde worden dan interlaced (=elk beeld wordt gesplitst in 2 halve beelden) uitgezonden. 25x2 = 50 halve beelden per seconde. 50Hz tv's kunnen dit goed aan, maar zullen dit soms (denk aan sportuitzendingen en andere snelle beelden) wat schokkerig weergeven! Vandaar dat er 100Hz en zelfs 200Hz tv's zijn. Die tv's berekenen nog tussenliggende beelden waardoor het geheel nog vloeiender wordt weergegeven.
Als je nu een tv koopt is toch wel aan te raden minimaal een 100Hz (Als de portemonnee het aan kan uiteraard) te kiezen, anders krijg je hier waarschijnlijk spijt van.
 
Laatst bewerkt:
@ Laurens,

Je vergeet alleen te melden dat je meestal pas boven de 75 Hertz pas verbetering ziet. Dus dan kan een 80 ~ 100 Hertz ook, wat dan weer net wat goedkoper zal zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan