90 foto's in een keer kleiner maken

Status
Niet open voor verdere reacties.

ingmar

Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2001
Berichten
925
Ik heb iets van 90 digitale foto's, ieder iets van 600K, die ik voor mijn vereniging op een site wil zetten. Sommige leden hebben alleen een simpel inbelmodem, dus ik wil ze eerst reduderen tot bv. 40% - is er een methode om ze in een keer, alle 90, te reduceren?

En m'n tweede vraag: ik zou op de eerste pagina van die site ze alle 90 als thumbnail willen zetten, verwijzend naar de grotere foto's ergens op een subpagina - hoe doe ik dat? (Met Frontpage bv.?) En kan dat ook allemaal-tegelijk?

Bedankt alvast voor je antwoord,

Ingmar


PS Ik heb Irfanview, Photoshop en nog wel een aantal bekende fotoprogramma's.
 
Resizen: 'A Smaller Image' http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=147875&highlight=easy+and+thumbnails (tip van Lerosa)

Ook deze tip: JPEG Resizer: If you shot photos with a digital camera at a resolution that is too high for presenting your photos on the internet, you need to resize them. JPEG Resizer makes this jobs quite easy as you don't need to resize each single image for itself.
http://software.virtualzone.de/resizer/ Misschien is dit ook wat?

Thumbnails: Als je idd IrfanView hebt, open daarin de Help en typ bij index Thumbnails, staat best goed beschreven hoe dat te doen.
Of Easy Thumbnails:
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=106452&highlight=easy+and+thumbnails
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=147875&highlight=easy+and+thumbnails

Vond hier nog een aardige Frontpage-tutorial van een mede-Helpmijer: http://home-3.tiscali.nl/~intad/
 
Laatst bewerkt:
Als je bedoelt zoals op mijn site: je blad openen waar de thumbnail moet komen, invoegen>figuur>uit bestand en de foto invoegen. op dat moment staat de foto aan de hoeken aangevinkt, dan moet je RECHTSKLIKKEN en voor thumbnail kiezen. De foto nog steeds geselecteerd laten staan en terug RECHTSKLIKKEN. Hier " opties voor hyperlink " aanklikken, er verschijnt een venster met de link naar je foto. Nu gewoon LINKSKLIKKEN op ok. Als je in voorbeeld nu op de thumbnail klikt dan moet de grote foto openen. Op deze manier kiest de bezoeker zelf welke foto's hij wil zien, en wordt niet alles ineens geladen.

Groetjes
 
probeer eens REZISE. dit is een klein proggie ff zoeken via google en dan kun je complete mappen in een keer verkleinen naar bv 40% van het origineel
 
Is ook een leuk programmaatje voor. ThumbHTML Hiermee kan je ze verkleinen, tevens worden de linken naar de grotere foto's gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan