Aanmelden bij welke zoekmachines?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Crypt545

Gebruiker
Lid geworden
16 jun 2009
Berichten
352
Ik heb mijn blog aangemeld bij Google en deze heeft inmiddels al aardig wat paginas geindexeerd, zo'n 70%, gister zelfs 84 bezoekers met 550 pageviews :)

Nou vraag ik me alleen af bij welke andere zoekmachines ik hem nog moet aanmelden. En of jullie daar wellicht een degelijke "one touch" site voor weten.
 
"one touch site" zou ik niet doen. Er zijn maar heel weinig zoekmachines van belang. Die sites die voor jou aanmelden bezorgen je vaak bergen spam, omdat het ze vaak alleen om je e-mail-adres gaat. Dus tenzij je graag aanbiedingen voor nep-viagra, cadeautjes van miljoenen dollars tegen 'n slechts geringe investering, aanbiedingen voor vergroting c.q. verkleining van allerlei onderdelen van je, en andere spannende dingen wilt ontvangen: niet doen.
Hier vind je links naar zoekmachines die van belang kunnen zijn:
http://css-voorbeelden.nl/links.html#a-aanmelden
Daar staan ook startpagina's en zo bij. Als je blog 'n duidelijk onderwerp heeft, kan het zinvol zijn je ook daar aan te melden.
 
Mijn site is engels talig en voornamelijk bezoekers uit USA, Japan en Brazilie dus zoek internationaal belangrijke zoekmachines naast Google!
 
Bij mijn weten zijn dat alleen Yahoo! en Bing. (Yahoo! heeft nog steeds 'n eigen zoekmachine, al werken ze samen met Microsoft).
Mogelijk Baidu in China.
 
Bij mijn weten zijn dat alleen Yahoo! en Bing. (Yahoo! heeft nog steeds 'n eigen zoekmachine, al werken ze samen met Microsoft).
Mogelijk Baidu in China.
Als hij veel publiek uit Japan verwacht is Yahoo zeker belangrijk, dat heeft daar nog altijd een vrij groot marktaandeel.
 
Nee, dat is niet dom. Ik heb grijze haren gekregen van Yahoo. Je moet hier zijn:
http://search.yahoo.com/info/submit.html
Dan moet je eerst 'n account aanmaken, daarna kun je de site aanmelden.
Als je vervolgens je sitemap.xml (als je die hebt) wilt versturen, krijg je vrij consequent 'General error'. Zonder enige uitleg. En ik ben bepaald niet de enige. Ik heb dat dus maar opgegeven bij Yahoo. Maar aanmelden van je site lukt wel.
 
Nou de aanmelding van mijn URL is gelukt bij Yahoo. Een sitemap heb ik niet. Het is een blog van blogspot dus de links naar alle paginas zijn in principe op de eerste pagina aanwezig. Met crawl bedoelt yahoo dat hij ook door de links van mijn hoofdpagina gaat toch?
 
Ja. Als je hebt aangemeld, wordt alles gecrawld. Wat nog niet wil zeggen dat het ook wordt opgenomen, want dat ligt aan of er iets leesbaars opstaat (niet alleen flash) en dat soort dingen.
 
Nou de aanmelding van mijn URL is gelukt bij Yahoo. Een sitemap heb ik niet. Het is een blog van blogspot dus de links naar alle paginas zijn in principe op de eerste pagina aanwezig. Met crawl bedoelt yahoo dat hij ook door de links van mijn hoofdpagina gaat toch?
Je kunt trouwens bij google (via de webmaster tools) en volgens mij ook bij Yahoo, een RSS feed instellen als site map. Ik neem aan dat je blog die wel heeft. Het schijnt dat nieuwe inhoud op die manier sneller gevonden wordt door de zoekmachines.
Het vervelende is natuurlijk dat dit moeilijk te verifieren is.
 
Fijn :)

Alleen tekst en plaatje dus dat moet goed komen.

Hoewel ik wel wordt opgenomen op google en ik er bezoekers vandaan krijg kan ik mezelf bijna nooit vinden. Totale onzin ipv mijn site waar de keywords wel netjes in de titel vermeld staan. Heeft dit er nu alleen mee te maken dat ik te weinig links naar mijn pagina heb?
 
Goede links naar je site zijn zeker van belang. Maar dat is maar een van de ongeveer 200 factoren, waarvan 'n groot deel geheim is.
Hier staat 'n aantal links waar je meer kunt lezen over zoekmachines:
http://css-voorbeelden.nl/links.html#a-zoek
Vooral de gids van Google met aanvullingen kan ik je aanbevelen. (Ik bedoel de onofficiële Nederlandse vertaling van Google's Search Engine Optimization Starter Guide).
 
Als je zoekt in google krijg je eerst de kop, dan de eerste tekst van de pagina en dan het adres.

vb:
Helpmij.nl Forum - powered by vBulletin
Welkom op het Helpmij.nl Forum. Als dit je eerste bezoek is, neem dan de Veel Gestelde Vragen even door, zie bovenstaande (FAQ) link. ...
www.helpmij.nl/forum/ - 12 uur geleden - In cache - Vergelijkbaar

Heeft het nut om al je pagina's te laten beginnen met de keywords waarop je gevonden wilt worden of wordt het feit dat deze aanwezig zijn verder in de pagina net zo sterk aangerekend door google?

Is het sowieso van belang om je pagina titel nog eens terug te laten komen op de pagina?
 
Laatst bewerkt:
Nee, die kop is niet wat je altijd krijgt te zien. (Ik weet trouwens niet wat je met 'kop' bedoelt: description? <h1>, <title>?)
Meestal krijg je de description te zien, maar niet altijd. Soms vindt Google om wat voor reden dan ook 'n ander deel van de pagina interessanter. 't Hangt er ook vanaf waar je op zoekt. Soms wordt het stuk tekst getoond waar je op zoekt.
Maar de description zie je het vaakst.
Hoe dit precies werkt is geheim. Google zegt dat dat is om beïnvloeden van de zoekresultaten door spammers en zo te voorkomen, maar er speelt ongetwijfeld ook gewoon bedrijfsgeheim vanwege concurrentie mee.

De description, title (beide in de head) en <h1> zijn van belang. Algemeen wordt aangenomen dat die het beste hetzelfde kunnen zijn, of in ieder geval sterk op elkaar moeten lijken. Ze moeten voor elke pagina anders zijn, echt de pagina enigszins beschrijven. Daarbij mag natuurlijk wel 'n bedrijfsnaam of zo steeds terugkomen.

description, title en <h1> moeten als het even kan woorden bevatten, die ook op de pagina terugkomen. Dat heeft te maken met misleiding in het verleden. Als je twee jaar geleden of zo 'britney spears' in description, title en <h1> zette kreeg je bergen bezoekers. Google enz. gaan ervan uit dat, als 't woord ook nog regelmatig op de pagina zelf terugkomt, 't dan wel zal kloppen.

keywords hebben voor Google geen enkele zin, worden gewoon genegeerd. Het schijnt dat ook Bing en Yahoo ze negeren, hoewel daar geen officiële bevestiging van is. Ook weer vanwege misbruik. Voor kleinere zoekmachines schijnen ze nog wel enig nut te hebben.
Ook keywords moeten in ieder geval op de pagina zelf terugkomen. En twintig keer 'Britney Spears' als keyword leidt tot verwijdering uit elke zoekmachine, of 'n heel lage plaats.
Ik gebruik zelf trouwens nog steeds wel keywords. Want stel dat Bing plotsklaps besluit dat ze wel nut hebben, mits ze zeven keer op de pagina terugkomen.... En 't is 'n kleine moeite.

edit: twee jaar geleden werkte dat met Britney Spears al niet meer, dat was langer geleden. Maar het gaat om 't idee.
 
Laatst bewerkt:
Nee dit is niet wat ik bedoel. Ik heb een blog op blogspot.com. Ik kan dus helemaal geen titels of keywords of beschrijvingen invullen.

als ik zoek in google op "mooie bloemen", en mijn pagina gaat daadwerkelijk over mooie bloemen, wat heeft dan zin?

-Telt een link op mijn blog die "mooie bloemen" heet en ook naar iets met mooie bloemen leid sterker dan gewoon de tekst "mooie bloemen" op mijn pagina?

-Heeft het zin een label "mooie bloemen" toe te voegen aan de desbetreffende post over mooie bloemen?

-Mits het woord "mooie bloemen" 10x voorkomt ipv 1x in de tekst telt dat dan ook zwaarder?

En een heel andere vraag maar leest google streepjes mee of maakt dat niets uit? als ik een hit op "bloemen" wil hebben maar op mijn pagina staat "-bloemen" leest google dan gewoon bloemen of wordt het nu genegeerd door dat streepje?
 
Nee dit is niet wat ik bedoel. Ik heb een blog op blogspot.com. Ik kan dus helemaal geen titels of keywords of beschrijvingen invullen.
Was even kwijt dat 't om 'n blog ging :o

-Telt een link op mijn blog die "mooie bloemen" heet en ook naar iets met mooie bloemen leid sterker dan gewoon de tekst "mooie bloemen" op mijn pagina?
Dat wordt wel algemeen aangenomen. Dat wil zeggen: als 't om 'n link gaat naar iets dat ook met 'mooie bloemen' te maken heeft. Of met tuinieren, in ieder geval iets dat met je blog te maken heeft. Als je 'n link ruilt op basis van wederkerigheid met 'n site die helemaal niets met mooie bloemen te maken heeft, dus 't gaat alleen om linkruil, dan hoor je rel="nofollow" aan de link toe te voegen, anders kan het zelfs averechts werken. Zelfde geldt voor betaalde links.
Het schijnt ook van belang te zijn dat uit je linktekst, of uit de tekst daar in de buurt, duidelijk wordt dat het om 'mooie bloemen' gaat.
't Is allemaal wat weinig concreet, maar dat heeft met die geheimhouding te maken.

-Heeft het zin een label "mooie bloemen" toe te voegen aan de desbetreffende post over mooie bloemen?
Ik ga iets opbiechten. Ik werk al bijna vanaf het eerste begin met computers, maar ik heb geen enkele ervaring met blogs, behalve lezen. (Ook geen mobieltje, geen hyves, kortom: 'n onvoorstelbaar fossiel :) )
Als 'n label ongeveer hetzelfde is als 'n kopje boven 'n artikel, of als 'n alt-tekst bij 'n afbeelding, dan is het zeker zinvol. Daar wordt namelijk iets meer gewicht aan gehecht dan aan gewone tekst.

-Mits het woord "mooie bloemen" 10x voorkomt ipv 1x in de tekst telt dat dan ook zwaarder?
Tot op zekere hoogte. Google geeft als vuistregel dat je je site (dus ook je blog) moet maken alsof er geen zoekmachines zijn. Voor mensen dus. Google - en andere zoekmachines - gebruiken automatische algoritmes om te bepalen of je spamt of dat 't normale tekst is. In ieder geval Google laat (veel?) sites ook nog door mensen bekijken.
Als je iets schrijft als 'Mooie bloemen houden van mooie bloemen naast een vaas met mooie bloemen in de tuin met mooie bloemen', dan vraag je om problemen, tenzij je dichter bent.
Maar bij normaal gebruik is het aantal keren dat 'n woord voorkomt op je pagina zeker van belang. Of 'n combinatie van woorden, zoals 'mooie bloemen'.

En een heel andere vraag maar leest google streepjes mee of maakt dat niets uit? als ik een hit op "bloemen" wil hebben maar op mijn pagina staat "-bloemen" leest google dan gewoon bloemen of wordt het nu genegeerd door dat streepje?
Ik weet dat alleen van Google. 'mooie-bloemen' zijn twee woorden en is dus hetzelfde als 'mooie bloemen'
mooie_bloemen is één woord.
Veel programma's gebruiken _ in variabelen en zo, vandaar.
 
Laatst bewerkt:
Ok, meer vragen haha:

Als ik "mooie bloemen" zoek, is "mooie bloemen" dan sterker dan "mooie rode bloemen"? Is "mooie bloemen" gelijk aan "mooie - bloemen" ? Of is dit om het even? Belangrijk voor mijn titels vooral.

En een link genaamd "mooie bloemen" die naar een foto pagina met mooie bloemen op een ander web leid bijvoorbeeld die verder niet met mij linked ofzo telt dat nou zwaarder dan de tekst "mooie bloemen" op zich?
 
Ik denk dat niemand je dit precies kan vertellen, zelfs Google-medewerkers niet. 't Grootste deel van het indexeren gebeurt geautomatiseerd en is waarschijnlijk voor de meeste mensen niet eens meer te volgen vanwege de ingewikkeldheid. Google geeft zelf op dat er 200 factoren meespelen.
Ik weet alleen met zekerheid (want dat komt rechtstreeks van 't hoofd indexeren of zoiets van Google op 'n blog) dat 'mooie-bloemen' 't zelfde is als 'mooie bloemen'.
Hoe 't dan zit met 'mooie - bloemen'... Geen flauw idee. Maar als je als vuistregel neemt 'voor mensen schrijven', dan lijkt 'mooie bloemen' me het menselijkst (bloemelijkst?)

'n Link naar 'n anders site over 'mooie bloemen' is altijd van belang, ook al krijg je geen link terug. Daarmee versterk je namelijk de indruk dat je site inderdaad over mooie bloemen gaat. Als je - ik roep maar even wat - 'n site over gokken hebt die alleen maar zoveel mogelijk mensen wil trekken, dan zul je toch ook iets over gokken op die site moeten hebben staan. Dus als jij alleen maar leuke dingen over 'mooie bloemen' op je blog hebt staan, wordt het heel onwaarschijnlijk dat je 'n spammer of zo bent die 'n heel ander blog heeft. 't Maakt de betrouwbaarheid van je blog groter. En omdat 't overgrote deel geautomatiseerd gebeurt, is dat van belang.
'n Mens zal vrij snel oppikken of je blog écht over mooie bloemen gaat, maar zo'n algoritme heeft natuurlijk geen gevoel of zo en kan alleen maar tellen en dat soort dingen doen.
Als 'n site over mooie bloemen ook teruglinkt, dan is dat wel van belang, maar ook zonder teruglinken is 'n link naar buiten over 't zelfde onderwerp ook van belang.

Maar precies weet niemand het.
Als je precies 200 links naar buiten hebt (ik roep maar weer wat) en ál die 200 sites linken naar jou terug, dan schijnt dat ook weer nadelig te zijn, want dan gaat Google er vanuit dat 't doorgestoken kaart is. Ik heb op mijn pagina met links over css zo'n 600 links staan. Als ál die sites precies naar mij teruglinken, heb ik 'n probleem.

Maar 't blijft 'n beetje gokken. Je kunt wel 'n hoop opsteken door 't volgen van 'n serie blogs en zo, en soms zegt 'n Google-medewerker dan 'ns iets heel concreets, zoals over - en _, maar je moet vaak tussen de regels door lezen.
Hoewel ik in de regel heel erg voor openheid ben, kan ik me er ook wel iets bij voorstellen. Als jij 'n site hebt met 'n Trojaans paard of zo en je weet exact hoe je bovenaan moet komen, vermomd als site over 'mooie bloemen', brrr.
(Dan kun je trouwens waarschijnlijk beter je site vermommen als over mooie paarden...)
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor de uitvoerige uitleg!

Ik ga dan nog maar wat nette categorietjes overal bijzetten en linkjes naar buiten. Heb nog wat "manipulerende keywords" in mijn beschrijving gezet die wel van toepassing zijn op de site en straks maar eens kijken of ik wat omhoog kom :)

Is het trouwens veel 84 bezoekers per dag met 550 pageviews? Het is eigenlijk al veel meer dan ik op gehoopt had!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan