Aanschaf nieuwe laptop

Status
Niet open voor verdere reacties.

Marnick88

Gebruiker
Lid geworden
7 nov 2007
Berichten
49
Ik ben voor prive gebruik opzoek naar een nieuwe laptop. Mijn huidige laptop is ongeveer 4,5 jaar oud en ik wil hem soms het raam uitgooien zo traag is dat ding. (Acer Aspire 3020).
Ik wil er oudere games op spelen (RA2, Age of Empires, RTW...), voor de nieuwe spellen heb ik een PS3 staan. Voor de rest gebruik ik de laptop voor internet/downloaden/office/draadloos media streamen naar de ps3.

Het budget wat ik ervoor over heb ligt tussen de 400-500 euro. Ik heb wat rondgekeken en kom bij zoiets uit.
1. http://www.norrod.nl/a/notebook-tablet/notebook/acer-aspire-5552-n954g50mn
2. http://www.norrod.nl/a/notebook-tablet/notebook/acer-aspire-5750-2314g50mn
3. http://www.norrod.nl/a/notebook-tablet/notebook/toshiba-satellite-c660-10d

Ik heb geen hele goede verhalen gehoord over Acer... maar met mijn budget kom je snel bij Acer uit. Alvast bedankt voor eventueel advies.
 
Kijk eens bij Dell.
Goede prijs/kwaliteits verhouding.
 
Laatst bewerkt:
Hoi Marnick88,

Ik begrijp jouw probleem met Acer. Heb zelf ook een Acer Aspire gehad waar ik achteraf totaal niet tevreden over was. Uiteindelijk ben ik overgegaan op een budgetlaptop van Sony, de VGN-NW21EF (nu niet meer te koop).
De prijs was toen € 468. Deze Sony heb ik nu anderhalf jaar in bezit en ik ben er zeer tevreden over. Fijn toetsenbord; snel genoeg en zeer compleet. Het enige dat misschien minder is, dat er erg veel software van Sony op zit, maar ja dat kun je eenvoudig verwijderen. Thans is de Sony VPCEE4E1E/WI te koop voor net geen € 500 (zie http://www.kieskeurig.nl/laptop/sony/vpcee4e1ewi/specificaties/957280/). Wellicht is dit ook iets voor jou. Succes ermee!

Groet Dolph
 
Inmiddels zijn we alweer een tijdje verder en ik ben er bijna uit. Bij mijn werk (Makro) zijn een drietal leuke aanbiedingen. Ik heb besloten toch daar 1 te halen omdat ik daar personeelskorting heb (15% vd prijs). Ik twijfel tussen deze 3 laptops:

2py6wj4.jpg


De laptop van 400 excl heeft een dual core processor, de laptops van 500 hebben beide een I5 processor. Ik wil de laptop vooral gebruiken voor het bekijken en streamen van HD films en media, internet gebruik en wat oudere games. Volstaat een dual core daarvoor of is de I5 toch echt het extra geld waard?

Alvast erg bedankt, ik zal laten weten welke het wordt en hoe die bevalt!

Mvg, Marnick
 
Sorry dat ik het je nog even moeilijker maar, maar zelfs met die 15% ben je bij de Makro duurder uit. Kijk maar op tweakers. Ook zou ik echt nooit een Packard Bell kopen. Vreselijke ervaringen (meervoud) mee gehad. Toshina is een goed merk, maar die 2 laptops hebben geen goede videokaart

Qua Prijs kwaliteit staat de Asus K53SV-SX146V voor 580 euro met een 540M videokaart en I5 2410 bij mij als één van de eerste.....
 
Laatst bewerkt:
Oke, ik heb net even op tweakers gekeken voor de L670, die is op de goedkoopste site € 600. http://tweakers.net/pricewatch/276868/toshiba-satellite-l670-1lr.html#tab:prices
Die andere is inderdaad wel goedkoper te krijgen.

Maar je zegt de videokaart is niet goed, in hoeverre? De spellen die ik er eventueel op wil doen zijn met name RTS (denk aan Red alert 2, Age of Empires 3, Rome total war). Niet het nieuwste van het nieuwste dus.
Ik heb de asus die je noemde ook bekeken en dat is inderaad een mooi ding. Heb ik toegevoegd aan mogelijke opties

Bedankt
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Op http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html kun je kijken hoe goed de videokaart is van de laptop. Je ziet dat de 540M meer dan 2x zo snel is als de Intel HD 3000. Je kunt dus wat nieuwere RTS games spelen met de 540M of de settings iets hoger zetten omdat je dan voldoende fps (frames per seconds) hebt. Ik had in mijn vorige post "geen goede videokaart" moeten formuleren als "geen snelle videokaart".

Maar snel is natuurlijk subjectief. Age of empires 3 draait op beide. Starcraft 2 kun je met medium settings op de 540M spelen, maar niet op de 3000 bijvoorbeeld
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan