Acer Aspire 7720G Zwart Beeld

Status
Niet open voor verdere reacties.

LazYcRaZy

Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2009
Berichten
11
Hallo,

Ongeveer een jaar geleden gaf mijn laptop plotseling geen beeld meer, nu een jaar later vraag ik me eigenlijk af waarom. Het zit zo, als ik hem aanzet branden alle lichtjes enzo geen probleem, ik heb gewoon helemaal geen beeld. Ook als ik hem dichtklap gaat hij niet uit. Heb al geprobeerd met de Fn + F5/F6 knop maar geen succes. Iemand nog ideen?

Bedankt
 
Hallo

Indien je deze laptop op een extern scherm aansluit , heb je dan wel beeld ???

Peter
 
Neen, heb hem al ingestoken in mijn tv. Als ik dan op mijn tv bij sources op PC klik zonder dat de kabel insteekt, zegt deze no connection, wat vrij duidelijk is... maar als ik de kabel insteek gaat de tv plotseling ook zwart en begint de stroomknop van de tv te flikkeren. Dus hij krijgt iets binnen denk ik. Ik heb mijn laptop nu ook al ongeveer n kwartiertje aan staan, en nu uit het niets gaat het lampje van internet en harde schijf aan.... gek
 
Hallo

Het zit zo, als ik hem aanzet branden alle lichtjes enzo geen probleem, ik heb gewoon helemaal geen beeld

Ik verstond hieruit , dat alles verder wel korrekt werkt , enkel geen beeld.

Blijkbaar klopt dit niet.

De bedoeling van een extern scherm , was wel ... een extern p.c. scherm (svga) en geen t.v.

Peter
 
Ja dat klopt ook, waarom dacht je ineens iets anders?
Zal voor de duidelijkheid foto uploaden

EDIT : Heb ook al op mijn PC scherm aangesloten maar hier doet hij ook niets op.

sl705917y.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hallo

Ondanks de iets andere symptomen , zo goed als zeker dezelfde defekten als hieronder:


Heb hier bijna net dezelfde laptop staan , die ook defekt was (volledig dood)

Model is 7520 , deze zal wel niet zo heel veel verschillen met de uwe.

Van deze laptop was de heatpipe radiator volledig verstopt , waardoor zowel de g.p.u. , alsook de motherboard chipset gedeeltelijk waren losgekomen van het motherboard door de hitte.

Alles stofvrij gemaakt , reflow van de g.p.u. en motherboard chipset ,koeling verbeterd van de chipset (koperen plaatje bijgemonteerd) en uiteraard de thermisch geleidende pasta vervangen.

Deze werkt nog steeds perfekt .

Let wel : bovenstaande zaken zijn zeer ingrijpende herstellingen , zeker in een laptop , waar alles nog eens kleiner en opeengepakt is.

Indien je geen ervaring hierin bezit , laat je dit het best uitvoeren , of doe dit onder begeleiding van iemand die dit reeds eerder heeft gedaan.

Bij de 7520 (7720???) is de c.p.u./g.p.u. chipset eenvoudig toegangkelijk via toegangslijk onderaan , dus in tegenstelling tot vele andere merken/modellen , is dit een relatief eenvoudige/snelle herstelling.

Peter
 
Laatst bewerkt:
ok bedankt, wat ik zelf wel al kan proberen van de dingen die je hebt gezegt is eens kijken naar mijn koeling, eigenlijk nooit bij stilgestaan dat deze mischien verstopt is... Bedankt allesinds
 
Hallo

Op uw foto is duidelijk te zien dat de laptop nu aan staat , en het laken (of wat het ook is) , kan worden aangezogen door de aanzuigopening onderaan de laptop.

Uiteraard vermindert dit ook de koeling , en verhoogt de kans op stofophoping in de laptop.

Het indertijd werlken met deze laptop op deze wijze kan de oorzaak geweest zijn van het sneuvelen.

Peter
 
Laatst bewerkt:
Ja , maar normaal staat hij altijd op een extra koeling, ik had hem nu even op het bed gezet zodat ik hem aan de tv kon koppelen. Heb hem na de foto er ook weer direct afgehaald.
 
Ik heb ook een acer aspire maar niet deze versie, mijn advies: ga naar een computer specialist. Om hem te vinden gebruikt u gewoon google maps
 
Aangezien er toch niet meer kapot kan gaan ben ik zelf maar begonnen met opendraaien, heb de Nvidia kaart gevonden maar kan deze er niet uit halen , zit een of andere kopere buis over die doorloopt rond mijn laptop.
 
Heb hem eventjes laten aanstaan en eens aan de volume knop gedraait, na n kwartiertje hoorde ik ineens opstart geluid van windows. Zo jammer, laptop die het nog voledig doet moeten weggooien omdat het scherm niet meer werkt...
 
Hallo

"zit een of andere kopere buis over die doorloopt rond mijn laptop"

Dit is een heatpipe , het uiteinde loopt naar een radiator , waardoor de c.p.u. fan lucht doorheen blaast om alles te koelen.

Bij mijn model koelt deze o.a. c.p.u. en chipset , vermoedelijk ook de g.p.u. (zie zo veel laptop's open dat ik dit niet meer zeker weet)

Probeer iemand te vinden die deze herstelling voor u kan/wil uitvoeren.

Momenteel is dit herstellen +/- 15 min werk indien je weet wat/hoe.

Het er zelf aan knutselen zal enkel de kans op nog meer nutteloze schade doen toenemen.

Het uitzetten van de componenten door de warmte maakt dat sommige defekte solderingen terug (gedeeltelijk) verbinding maken , wat de door mij aangehaalde mogelijk "defektpunten" slechts bevestigd.



Peter
 
Laatst bewerkt:
Weet je, het is gewoon spijtig dat de laptop niet meer werkt, maar ik denk als ik hem laat herstellen dat ik meer kosten kwijt ben dan dat het waard is. heb ondertussen toch al een half jaar geleden een nieuwe computer gekocht dus. Is gewoon spijtig, want hij werkt nog goed. Toch bedankt voor alle hulp.
 
Hallo

Indien jij het heen/weer rijden niet ontziet , kan/wil ik dit gerust voor u doen.

Uiteraard gratis , zoals reeds eerder vermeld , is bitter weinig werk aan.

In extremis ... deze laptop verkopen voor vervang onderdelen.

Indien de vraagprijs niet te duur is , is deze zo verkocht

Peter
 
Maar u leeft redelijk ver van mij af, op en neer naar breden zou ma +-5uur duren. Ik kan de laptop allesinds al eens proberen op kapaza/ebay te zetten, Kijken wat voor prijzen mensen er nog voor willen geven.
 
Hallo

Ik vermoed dat je op e-bay een veel eerlijker prijs kunt krijgen voor deze laptop.

Persoonlijk zou ik deze uiteraard repareren , maar mits de afstand voor u te groot is , zou ik in uw geval toch zeker de harddisk recupereren en monteren in een externe casing (vermoedelijk zal dit een wel sata schijf zijn).

Dergelijke externe casings kosten een appel en een ei op e-bay.

Is altijd handig om mee te hebben als je ergens komt...

Of : wachten , tot je ooit eens deze richting uitkomt met deze laptop ...

Greetz ...

Peter
 
Alsjeblieft mensen, ga geen GPU's of chipset reflowen/reballen. Dat is echt zonde van de tijd en/of het geld. De klachten komen ALTIJD terug. Betaal een paar tientjes meer en laat de chip vervangen voor een geheel nieuw exemplaar. Alleen dan kan de laptop er weer jaren tegenaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan