achtergrond

Status
Niet open voor verdere reacties.

xBitCh

Gebruiker
Lid geworden
5 jul 2007
Berichten
75
Hallo,
Ik heb een afbeelding (JPG) als achtergrond, maar nu is het zo dat iedereen een andere beeldgrote heeft is er misschien een manier waarop je de achtergrond, in dit geval dat ene plaatje waarin ik tekst schrijf zo kunt bewerken (door middel van een code) dat het bij iedereen bladvullend is (automatisch)

mijn site:
http://members.ziggo.nl/alyssa_vos/
 
Dat kan in theorie wel. Dan zou je hem als achtergrond-afbeelding in de body of html moeten zetten, en als die het hele scherm vult, vult de achtergrond-afbeelding ook automatisch het hele scherm.

Maar ik zou dit niet doen. De achtergrond-afbeelding moet dan even groot zijn als het grootste scherm, waardoor je dus 'n enorm groot bestand moet gaan downloaden. Daar maak je je bezoekers niet gelukkig mee.

'n Andere mogelijkheid zou zijn om de afbeelding in 'n div of zo te zetten, die de grootte van het scherm heeft. Als je dan de afbeelding als maat 100% breed geeft (en als de afbeelding hoog genoeg is), zal hij altijd het scherm vullen. Ook in dat geval de rest van de pagina eroverheen zetten.
In theorie kun je nu volstaan met 'n kleinere afbeelding, omdat de afbeelding wordt uitgerekt tot de juiste grootte. In de praktijk is dat vaak echt foeilelijk, omdat de browser dan gaat proberen de foto te vergroten, en daar zijn browsers niet goed in. (Zelfs met grafische programma's wordt dat vaak niet mooi.)

Ik moet nu de deur uit, maar als je dat echt wilt en 't lukt niet kan ik later wel even iets fabrieken. Of iemand anders hier...
Maar ik zou 't zelf dus niet doen, want 't wordt waarschijnlijk óf lelijk, óf 'n heel groot bestand.
 
Dit:

HTML:
<img style="border: 0px solid ; width: 700px; height: 500px;" alt="" src="index.jpg">

Veranderen in:

HTML:
<img style="border: 0px solid ; width: 100%; height:100%;" alt="" src="index.jpg">

Volgens mij moet het dan lukken ;)

Mvg, Ruben
 
Dat moet je dus nooit doen, tenzij je van lachspiegels houdt.
Als je de breedte én de hoogte op 100% zet, veranderen breedte en hoogte niet in verhouding en krijg je dus 'n volkomen vertekend lachspiegel-effect, afhankelijk van de grootte van het venster.
Als je de foto wilt oprekken, met het risico dat het niet mooi wordt, moet je alleen de breedte op 100% zetten en zorgen dat de foto hoog genoeg is dat de hoogte altijd het scherm vult.
 
De vraag was toch ook alleen hoe het mogelijk was om een pagina vullend te krijgen met een plaatje ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan