aflopende paginaummering

Status
Niet open voor verdere reacties.

Marl1

Gebruiker
Lid geworden
13 jan 2003
Berichten
168
Er is iemand ooit een verhaal begonnen in Word, een soort geschiedschrijving, en iedere keer als er weer ontwikkelingen waren in de zaak dan typte hij bovenin het document verder aan het verhaal. Chronologisch gezien staat het meest actuele derhalve bovenaan. Maar het begin van het verhaal staat natuurlijk op de laatste bladzijde van het document. Derhalve moet de laatste pagina pagina 1 zijn.
DUS:
Iemand houdt wijzigingen bij op een systeem. Hij wil het meest recente steeds bovenaan/vooraan hebben, maar tegelijkertijd kunnen zien dat alles compleet is. Ik heb het zelf geprobeerd met een macro die het omgekeerde doet van “pag x van y”, dus het aantal paginas min huidig paginanummer (plus één) en dat dan als tekst in de voetregel zetten, maar dat moet je dan voor elke pagina doen. En bovendien elke keer laten bijwerken.
Betere ideeëen zijn dus welkom.
 
Word "onthoudt" alle door de gebruiker opgeslagen instructies in het zogenaamde alineateken. Daar dit aan het eind van een alinea staat, zit daar wellicht het proleem.

Mogelijk werkt het volgende:

maak bovenin het document een nieuwe sectie aan en zet daar ALLE instructies die je in je vraag stelt.

Zorg dat het verhaal verder gaat VOOR het einde alineateken, m.a.w. het verhaal gaat verder, maar dat einde alineateken schuift mee en blijft onder de laatste wijziging zodat instructies "geldig" blijven. Ik heb er geen flauw idee van of het werkt, maar de Word gedachte volgend (waar wordt de opmaak bewaard, zou dit mogelijk kunnen werken.......)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan