• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Alambel in excel mogelijk?

Status
Niet open voor verdere reacties.

wernervanstrien

Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2013
Berichten
93
Geachte gene die het weten,

Is het mogelijk om in excel een datum te gebruiken in de toekomst, waarbij als die datum bereikt wordt er een alarmbel naar de mail wordt gestuurd bijvoorbeeld. Ik bedoel met alarmbel een herinnering natuurlijk.

Graag reactie, bij voorbaat dank.

Groet,

Werner van Strien
 
Ja, dat kan. Zet een datum in de toekomst in een cel en controleer in de Workbook_Open sectie of de datum van vandaag ermee overeenkomt. Zoja, stuur dan een mail. Hoe je een mail stuurt vanuit Excel is op deze site al tot in den treure beschreven dus kan je makkelijk terug vinden. Het komt allemaal hier op neer:
http://www.rondebruin.nl/win/section1.htm
 
Edmoor, bedankt voor je reactie.

Je schreef dit: controleer in de Workbook_Open sectie of de datum van vandaag ermee overeenkomt, zou je dit nog uit willen leggen aub.
 
De Workbook_Open sectie is een gedeelte van het werkboek waarin je VBA code kan plaatsen. Als het in die sectie staat wordt de code uitgevoerd op het moment dat het werkboek wordt geopend. Voorbeeldje:
Bekijk bijlage Datumtest.xlsm

Speel maar eens met de gegevens in cel A1 van Blad1.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan