Het doctype mist inderdaad. Daardoor 'denkt' Internet Explorer dat dit 'n heel oude site is en geeft hem op 'n heel oude, foutieve, manier weer ('t is ingewikkelder, maar zoiets).
Helemaal bovenaan als allereerste regel moet je neerzetten:
HTML:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html lang="nl">
of:
HTML:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
De <html> die er nu staat vervalt.
lang="nl" is niet verplicht, maar zorgt ervoor dat zoekmachines en spraakbrowsers e.d. weten dat het om 'n Nederlandstalige site gaat. Als het Engelstalig is, verander 'nl' dan in 'en'.
Het Doctype moet echt de bovenste regel zijn, er mag zelfs geen spatie voor staan, want dan schiet IE 6 in 'n stuip, de ziel. (Nou ja, 't heet officieel quirks mode, en 't sloopt je lay-out.)
Als je met 'n nieuwe site begint, zou ik heel sterk aanraden om het bovenste doctype te gebruiken, dat met strict. Dat is even wennen in het begin omdat je 'n aantal tags als <font> niet meer mag gebruiken, maar dit zorgt er wel voor dat je site ongelooflijk veel makkelijker is te onderhouden, beter toegankelijk is voor spraakbrowsers, zoekmachines, e.d., en in de toekomst ook goed blijft werken met nieuwere versies van html.
De tweede, die met Transitional, is bedoeld voor bestaande sites. Je mag dan wel tags als <font> gebruiken, maar dat levert de nadelen hierboven op.
Op
http://jigsaw.w3.org/css-validator/ kun je je css valideren (checken op fouten)
Op
http://validator.w3.org/ kun je je html valideren.
De validator had je in dit geval ook op het missende doctype gewezen. Echt heel erg handig, zo'n validator. Er zitten nog meer fouten in, als je daar niet uitkomt horen we 't wel.
Succes!